Сигналът за тежкия инцидент на магистралата е бил получен в полицията около 12.40 часа.

Тримата мъже са пътували в джип „Тойота Ланд Круизер” с чешка регистрация. Около 150-ия километър на магистралата в посока Бургас, шофьорът загубил управление и джипът се обърнал извън платното.
Двама от мъжете са починали на място, а третият е откаран в болница.

Починалите са на 52 и 53 години. Пострадалият е на 57 години. Той е получил леки травми по тялото, но има по-сериозни рани и контузии в областта на главата.

Причините за катастрофата към момента не са ясни и се проверяват всички възможни версии като движение със несъобразена скорост, загуба на контрол, дали водачът е заспал по време на шофиране и дали има техническа неизправност, довела до тежкия инцидент.

Два часа по-рано край Плевен при друга катастрофа загина 78-годишен мъж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. На пътя Плевен-Търнене 19-годишен шофьор на "Фолксваген Голф" направил опит за изпревари велосипедист. При маневрата обаче колата закачила велосипеда, после се завъртяла и навлязла в насрещната лента за движение. Последвал удар с движещ се към Плевен лек автомобил "Рено". Загинал е 78-годишен плевенчанин, който се е возил на предната седалка в реното.