Микробус "Фиат" на маданска фирма е возел работници към ТЕЦ-а край смолянския квартал "Устово". На завой след село Влахово се сблъскват бусът, "Опел Вектра" със софийска регистрация и цистерна с гориво.

Според първоначална информация, при изпреварване шофьорът на цистерната с дизелово гориво навлиза в насрещното платно и помита буса и леката кола. Водачът на цистерната, който е на 34 години от Смолян, е употребил алкохол, съобщиха от полицията. Тестът му с дрегер е отчел 1,58 промила алкохол в издишания въздух.

При сблъсъка е загинал 60-годишният Мехмед Дрянов от Мадан, пътувал в буса. Шестима от пътниците в него са с различни контузии, но няма опасност за живота им. На пострадалите е оказана първа медицинска помощ и са транспортирани за лечение в МБАЛ-Смолян.

На местопроизшествието бе извършен оглед от дежурна оперативна група. Движението на главния път бе блокирано, образували се бяха дълги колони от автомобили от двете страни.

От “Пътна полиция” пренасочиха движението по обходен маршрут Рудозем – проход Дълга Усойка – Смолян. Минути пред 12 ч. пътят Смолян-Мадан бе отворен.

Според разкази на пътували в буса работници цистерната с гориво навлязла в насрещното платно. Бързата реакция на шофьора им избегнала по-тежки последици.

Докога ще се защитават пияни шофьори, те са убийци, заяви Адем Джелянов, един от ранените работници, цитиран от БТА. Според него вина за този инцидент и жертвата носят и всички от фирмата - собственик на цистерната,- които са допуснали на работното място пияния шофьор.

"Мехмед Дрянов е дългогодишен миньор, оцеля под земята, но не успя да се опази от войната по пътищата", допълни Джелянов.