Бременна и съпругът й, които живеят в село Мировяне, викат Спешна помощ, тъй като бъдещата майка започва да ражда вкъщи. Колата пристига на мястото, но бебето вече е родено. За минути екипът качва родилката и съпруга й и потегля към болницата.

Около 4.10 ч. на кръстовището на булевардите "Тодор Александров" и "Константин Величков“ обаче "Ауди", управлявано от млада шофьорка, се врязва в линейката. Тя слушала силно музика в колата и не чула звуковия сигнал на линейката, която преминала на червено, обясни по bTV директорът на Бърза помощ д-р Георги Гелев, цитиран от "Делтанюз".
 
По информация на пресцентъра на МВР линейката е била с включени светлинен и звуков сигнал. От удара тя се завърта и удря в билборд, а вратите й се отварят. Оттам изпаднали четиримата пътници – 28-годишната майка с новороденото си дете и 38-годишният й съпруг, както и 55-годишната лекарка, оказала първа помощ на родилката. 58-годишният шофьор на линейката пък е изваден от смачканите ламарини от пожарникари.

От пресцентъра на "Пирогов" съобщиха, че четиримата пострадали са докарани в 4.25 ч. Шофьорът на линейката е в тежко състояние с фрактури на гръдния кош, лявата лопатка и лявото бедро. Отстранен е далакът му.

Новороденото е с черепно-мозъчна травма и е настанено в Детска реанимация на „Пирогов”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Лекуващият екип предприема всички възможни действия, но състоянието му се оценява като тежко и има опасност за живота му.
Според доц. д-р Надежда Гаврилова, шеф на детската реанимация, бебето е с обширен хематом в областта на мозъка и счупвания в областта на черепните кости, като нараняванията създават потенциална опасност за подтискане на дихателния център.

Майката също е с черепно-мозъчна
и лицево-челюстна травма. Тя е в Централна реанимация, на командно дишане, с реална опасност за живота. Бащата на бебето е с рана в областта на лявата предмишница и след преглед е освободен.

Пострадалата лекарка пък е приета във Военно-медицинска академия, съобщи началникът й ген. Стоян Тонев по Нова телевизия, предаде КРОСС. Тя е настанена в реанимацията в стабилно състояние, контактна, има открита фрактура на бедрена кост. Няма опасност за живота й, съобщиха по-късно от болницата.

20-годишната водачка на „Ауди-то” Николетa Вълчева се е отървала без драскотина, съобщи Дарик радио. Проверката с дрегер не е отчела наличието на алкохол в кръвта и на двамата водачи. След инцидента младата шофьорка била в шок и отказала коментар.

Последна актуализация в 11.47 ч.