Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 в 18,30 ч. вчера от отговорника на снимачната площадка.

При проведения разговор става ясно, че при заснемането на кадри от филма, вследствие на пиротехнически ефекти, се е произвел взрив. При експлозията в една от движещите се в язовир "Огняново" лодки, са пострадали двама каскадьори. Единият е китайски гражданин, другият – американски от китайски произход, и двамата са 26-годишни. Пострадалите са транспортирани незабавно в софийската болница „Света Анна”, където китайският гражданин умира.

Американецът е транспортиран в болница „Токуда”, с фрактура на двата крака, дълбока порезна рана в областта на корема и опасност за живота. Настанен е в реанимацията в стабилно състояние, но не е контактен, съобщи БТА.
Каскадьорът е на командно дишане под интензивно лекарско наблюдение. През изминалата нощ той е претърпял петчасови оперативни интервенции, в които са участвали съдови и коремни хирурзи, ортопеди и уролози.

На мястото на инцидента са пристигнали незабавно полицейски екипи от ОД на МВР София-област, екип на СДОТО – МВР и екип от Районното управление в Елин Пелин. Районът е бил отцепен. Днес се извършва втори оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

В продукцията с бюджет над 80 млн. долара се снимат световноизвестни актьори като Жан-Клод ван Дам, Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер.

По-късно от "Ню Бояна Филм" обявиха, че компанията не носи отговорност за инцидента на язовир "Огняново" и няма общо със снимките извън студията в Бояна. Оттам допълниха, че отговорният екип на продукцията е чуждестранен. 

"Ние тъгуваме със семействата на пострадалите и тези, които са потърпевши от тази трагедия. Продукцията работи ръка за ръка с властите за бързото изясняване на случая", посочват още от продукционната компания Nu Image/Millennium Films, която е отговорна за снимките на "Непобедимите 2".