През 2005 г. Стоян и Иванка Маринови направили пристройка към къщата си на "Цар Калоян" в центъра на Силистра, но не спазили параметрите в разрешителното за строеж, предаде БНР.

В достроените близо 6 кв.м има баня и тоалетна, пише местният сайт "Параграф 44".

По-късно предприели инициатива за узаконяване на пристройката, но съдът отказал. Сега от ДНСК искат да съборят достроеното. Това трябва да стане до 26 септември. Заповедта за събаряне на пристройката е била връчена на собствениците на имота на 16 септември, а те са обжалвали с настояване за отсрочка извън зимния период и са подали молбата в законовия срок.

Сигнал за пристройката е подаден от съседи.

Възрастните хора се притесняват, че ще падне цялата къща и ще останат на улицата, затова отказват да дадат достъп до имота си.

"Борим се и където и да отидем, никой за нищо не те смята. Който си играе с парите, си играе, както си иска, който е беден, си остава беден. Никой не му обръща внимание, докога? Цялата стена отгоре до долу е напукана и разцепена, тя, къщата, ще падне", оплака се Стоян Маринов.

Днес входът на къщата беше блокиран за няколко часа от съседи на семейство Маринови, дошли да ги подкрепят. Хората настояват да им се даде отсрочка, защото идва зима.

От местното управление на ДНСК отказаха коментар по случая и дадоха на възрастното семейство ултиматум до късния следобед днес да освободят помещението, за да започне събарянето.