В поредната протестна сутрин хората заявиха, че няма да се откажат, докато кабинетът "Орешарски" не подаде оставка. Част от тях носеха освен трибагреник и кафе, и закуски за останалите. Затова протестът протече с бисквити и кексчета, предаде БГНЕС.

Сред лозунгите имаше и такива: "Бой последен е този, дружно да вървим" и "Етиката на управляващата мафия се побира в кобура на Сидеров".

След като пиха кафе за здравето на министрите, част от протестиращите се насочиха към сградата на Съдебната палата, където да поздравят с "добро утро" и главния прокурор Сотир Цацаров.

Двама от събралите се призоваха с мегафони „Вземи му имунитета, имунитета му вземи”.
„Събрали сме се да кажем на г-н Цацаров, че има един излишен имунитет в парламента – този на Волен Сидеров”, заявиха протестиращите.

Миналата седмица те започнаха подписка за сваляне на имунитета на Волен Сидеров, който в последните дни ходи в парламента с палка и пистолет и заплашва с граждански арести. Тя ще бъде предадена на обвинител №1.
Досега подписите под нея са около 21 000.

Малка група протестиращи направиха сутринта жива верига пред кортеж на НСО, за който се твърдеше, че е на премиера Пламен Орешарски. По-късно от службата отрекоха той е да бил в колата.

Протестиращите се заканиха от днес всеки ден да правят изненадващи блокади на различни места, както вчера на бул. "Брюксел", който води към летището.

За 18:30 ч. довечера отново е планиран Национален протест ДАНСwithme. 


Дипломат нарече Сидеров "политически терорист"

Бившият посланик на България в Швейцария, Белгия и НАТО Леа Коен призова с писмо БСП и ДПС незабавно да прекъснат своята политическа зависимост от Волен Сидеров и да поставят в изолация него и партията му. Писмото е адресирано и до председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и вече е подписано от над 500 души.

"Сидеров и партията му "Атака" трябва да бъдат политически изолирани, защото нанасят удар върху основни свободи. Неговото политическо хулиганство засяга основни базови неща на българския политичски живот. ДПС и БСП унизително изтърпяват този политически терорист. Един човек, който си позволява да крещи на президента и другите седят с наведени глави. Човек, който нахлува в медиите. Имунитетът не се разпростира върху действия с противообществен характер - настъпил е критичен момент в изтърпяването на това лице", пише гневно Леа Коен.
 
МВР за арестите в София

От МВР съобщиха, че от началото на протестните действия в столичните районни полицейски управления са били отведени общо 122 -ма души. 98 от тях са били без документи за самоличност, други 17 са носели забранени от Закона за събранията, митингите и манифестациите предмети.
За хулигански прояви са били отведени 6-ма, а за притежание на наркотични вещества - един.
В отрезвителя за 24 часа също е бил настанен един.

Варна


Десетки протестиращи варненци направиха жива верига пред сградата на областната администрация с искане за оставка на правителството.
След като миналата седмица протестиращите нахлуха два поредни дни в сградата, днес полицаи застанаха пред вратата и не допуснаха блокирането й.


Dir.bg публикува потребителски снимки от протестите.

Изпратете и направените от вас снимки