Дванадесет югоизточни и югозападни департаменти на Франция бяха поставени под специално наблюдение днес заради опасност от проливни дъждове и преливане на реките. Досега жертвите там са три.
 
Възрастна двойка почина от задушаване с въглероден моноксид, докато работела с моторна бомба в наводненото си мазе. Бездомник на 51 г. бе открит в събота мъртъв на брега на река Еро, след като предния ден бил отнесен от придошлите води. Особено е пострадал департаментът Вар, където бяха евакуирани 1600 души. Близо 4000 домакинства останаха тази сутрин без ток. Движението на влаковете бе нарушено сутринта в цяла югоизточна Франция. Осем хиляди домакинства бяха днес без ток на остров Корсика.

След опустошението, причинено в Генуа, фронтът на лошото време и наводненията днес се пренесоха към района на Неапол, южна Италия, където мъж бе убит от паднало дърво върху колата му. Заради лошото време властите отмениха футболния мач от първа дивизия между местния отбор и Ювентус от Торино. Много автомобилисти останаха блокирани от калните потоци и придошлите води, по-специално в Поцуоли край Неапол. Наводнени са няколко църкви в Неапол и неделната служба бе отложена. На летището три полета – за Венеция, Атина и Букурещ – бяха отменени и шест други имаха закъснения.
 
В Генуа, където внезапните наводнения причиниха смъртта на шест души в сряда, прокуратурата започна предварително производство заради причинени жертви, изхождайки от хипотезата, че трагичните събития е можело да бъдат избегнати, ако подготовката е била по-добра.

Вчера италианският премиер Силвио Берлускони каза, че за разрушителните наводнения, взели шест жертви в пристанищния град Генуа, донякъде са виновни и допуснатите нарушения при строителството, предаде Асошиейтед прес. Берлускони обеща властите да потърсят начини за коригиране на проблема, така че да не се стига отново до големи наводнения като сегашните. Заради проливните дъждове, излели се над Генуа и по западното крайбрежие на Италия, две реки излязоха от бреговете си и наводниха някои от кварталите на Генуа.