Д-р Маджунов е бил на длъжност главен асистент в Клиниката по УНГ-болести на ИСУЛ, съобщиха от болницата, цитирани от БТА.

Наказанието е за неизпълнение на възложената работа и неспазване на техническите и технологичните правила. Лекарят е уволнен и заради уронване на доброто име на болницата, неизпълнение на други трудови задължения, предвидени в закони и на други нормативни актове.

С това Михаил Маджунов не е изпълнил диагностично-лечебния алгоритъм при лечението на малката Гергана. Подценил е проследяването и лечението на усложненията в следоперативния период и изписвайки от болницата детето, го е лишил от активно наблюдение и лечение в болница с цел да се предотвратят фаталните последици, пишат в съобщението си от ИСУЛ.

Д-р Маджунов оперира на 8 декември м.г. 4-годишната Гегана. Шест дни след операцията личната лекарка на детето го насочва отново за консултация към болницата, тъй като то не може да отвори устата си от болка. На 15 декември детето постъпва в ИСУЛ по спешност, тъй като започва да повръща кръв. На следващия ден обаче Гергана е изписана от д-р Маджунов в добро състояние по неговото мнение.
Седмица по-късно детето умира в болницата, повръщайки кръв.

На 14 януари Районната здравна инспекция в София-град, след извършването на проверка по заповед на министъра на здравеопазването Стефан Константинов, отне лекарските права на д-р Маджунов за 1 година. Наличието на лекарска грешка показа и проверката на Изпълнителна агенция "Медицински одит".