Уволниха доктор Михаил Маджунов от ИСУЛ

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Царица Йоанна" уволни дисциплинарно д-р Михаил Маджунов заради смъртта на 4-годишната Гергана Илиева в края на декември м.г.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха доктор Михаил Маджунов от ИСУЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА?????

Гергана, а не Гегана

Това е лудост и безумие, което се случва с доктора от ИСУЛ.Аз съм изумена, че ръков.на УМБАЛ "Царица Ионна" толкова лесно се нахвърлят върху свой много добър лекар, без да се опитат дори да го защитят справедливо.Много бързо и лесно го уволниха дисциплинарно като го обвиниха и за уронване доброто име на ИСУЛ.Не д-р Маджунов уронва доброто име на ИСУЛ , а вие ,ръководството на болничното заведение с неспособността си компетентно да се противопоставите на медий,парламент, министър на здравеопазването и на всички онези, които несправедливо се нахвърлиха върху доктор Маджунов, поддавайки се на емоции като компетентно защитите името "Лекар" , а с това и името на ИСУЛ. Д-р Маджунов е добър лекар специалист , с 30 г.трудов стаж и направил повече от 10 000 успешни операции.Това нищо ле не значи за вас, господа доктори?!?

У нас е така- може да си спасил хиляди човешки живота, но след като е починал 1, още повече детенце- всички искат да ти разпнат кожата на мегдана. Иди обяснявай на некомпетентните и афектирани хора/НЕ ГИ ВИНЯ ЗА НИТО 1 ОТ ДВЕТЕ/, че не винаги се получава това към което се стремиш, че няма 2 души с еднакво протичане и на оперативния и на възстановителния процес, че допустимо дори и 1:1 000 000 000 следоперативно усложнение, когато ти се случи, то за теб е 100 %, че не е толкова фасулска работа нито диагностиката, нито лечението и още, и още... куп неща, които за широката публика са невидими и неосезаеми. Убеден съм, че колегата е съсипан не по-малко от близките от фаталния край на детенцето, но за тях той ще си остане убиец! След почти 45 годишен стаж като хирург, съм благодарен на Господа, че ме е предпазил от подобни инциденти,за които оправданието е хем трудно, хем невъзможно, хем безсмислено.

родителите нямат никаква вина те са водили детето в болницата неколкократно.детето е жертва на поговорката "когато се ритат атовете страдат магаретата''.очевидно е ,че в клиниката има конфликт на интереси или не'о подобно.

За цялата разкапана система се намери виновен- Хвала! И министъра, и директора на болницата, и завеждащия отделението си обърсаха лай..зад.. с човека, употребиха го и го хвърлиха на боклука. А за непрекъснатия натиск за икономии- мълчание, за разни устни разпоредби как да се пести- мълчание и е виновен прекия краен изпълнител, щото няма черно на бяло никъде! Колко удобно, нали? И на всички каквото и колкото да обясняваш- все някой трябва да е виновен, олигофрените никога нищо не са разбрали и все друг им е длъжен да им носи цялата отговорност. Отвратена съм от оня, срамуващия се, дето друго освен да се срамува, не може и не знае. Закономерен резултат. "Хроника на една предизвестена смърт" Защо проф Милан Миланов си мълчи, или никой не иска да говори с него, или просто е в цензурно затъмнение? Отвратих се, за пореден път, от разкапаната система, от злонамереното отношение, от промиването на мозъци.

До тук добре, но трябва и да бъде съден за убийство.

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО УВОЛНЯВАТ Д-р МАДЖУНОВ. Може да има грешка при ревизиране на операцията на детето., но нищо не се казва и сигурно нещо се прикрива, след като детето е постъпило в 4,30часа, а е починало в 9,30 часа.За тези 5 часа какво са направили останалите лекари ,дали са ревизирали операцията, направили ли са кръвопреливане. КАКВО СА ПРЕДПРИЕЛИ ОСТАНАЛИТЕ ЛЕКАРИ ЗА ДА СЛАСЯТ ДЕТЕТО. БТВ ПО ПОКАЗАНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ КАЗАХА ,ЧЕ ТОЙ Е ВИНОВЕН И ВСИЧКИ КАТО ОВЦЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПРИПЯВАТ.МИСЛЯ , ЧЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНА ОБЕКТИВНОСТ И Е НАЙ- ЛЕСНО ДА СМАЧКАМЕ ЕДИН ДОБЪР ЛЕКАР. ОТ 10000 ОПЕРАЦИИ ЕДНА Е С УСЛОЖНЕНИЕ. КОЛКО Е ПРОЦЕНТА НА ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

Това не е усложнение- едно дете вече го няма.

Ами Гражданино,РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ ГО УВОЛНЯТ "ДОКТОРА",едно дете го няма вече благодарение на него,ако си беше свършил работата няколко дена преди това детето да се върне в болницата ОТНОВО и то още по зле,така не можем да чакаме някой друг да поправи грешката която е допуснал и погубил живот,другите лекари не могат да започнат така операция или лекуване без да се знае какво е,защото Маджунов не е установил какво му има на детето и го е пуснал да си ходи,чудно как лекар след като някой,още повече дете е ПОВРЪЩАЛО кръв,и ще реши че му няма нищо???Е това не разбирам!Да си ходи у дома,без да се установи от къде е тази кръв и какво става.....Горкото детенце,не мога а и не искам да си представя как се е давило в собствената си кръв и никой с нищо не му е помогнало....

Много правилно сте забелязали най-новата мода в медицината у нас в последните години - не можеш да получиш никакво човешко отношение или дори информация за болен, освен от лекуващия му лекар! Този, който го е приел първи, който го е оперирал, той и само той /според тях - във всички болници е така/ нататък може да прави нещо с този болен или да дава информация на близките. Другите просто не си мръдват пръста и не поглеждат към пациент на колега. Сигурно е заради парите, които се искат и много често се получават от първия доктор, защото човек не може да плаща на цяло отделение, нали? И така всички са се мотали до последния момент, а след това е било късно! Синът ми беше в Пирогов по спешност наскоро и се нагледах и наслушах на такива простотии - нито сестри, нито лекари, ако не са от екипа, който е оперирал, не ти казват и една дума - и наистина не знаят, не ги интересува. Това е трагедията - цялата система е порочна и не работи в интерес на болните! Само Господ да ви пази, нищо друго не ви спасява, ако им попаднете в ръчичките!

До авок00-Напълно споделям мнениети ти.Този гадняр Маджунов би бил срам за всяка една професия,но като че ли с лекарската си пасва напълно.Този Маджунов ми прилича на гноен цирей,напудрен за да не личи, а оставен цял ще продължава да е заплаха за здравето.Здравното министерство вдига шум до бога,а отнемането на разрешителното за една година на този убиец само го спасява.Като имам предвид колко е немощна държавата ни, приветствам идеята на авок00.

Това не е края на една трагедия.Системата е в кома и само чудо може да я севземе.

Родителите защо са се бавили толкова много и явно са чакали до последно.

Не извъртай нещата а прочети подробностите от този случай! Кой очакваш да ти отговори на тъпия въпрос или искаш да наклониш везната на там, на където не тежи

Детето е престояло 4.30 часа в болницата и не е извършено спешно кръвопреливане др Маджунов не е бил там- интересно ми е каква е причинно-следствената връзка между непосредствената причина за смъртта и др Маджунов.Аз като практикуващ в хирургична клиника не намирам такава.За лаещите по форуми ще обясня че екипът който е бил на работа и дежурният лекар носят пряката отговорност защото времето е било предостатъчно да се определи и поръча кръв от кръвен център.Интересно защо не се говори за това.При възникване на спешни ситуациии ще чакат да се върне светилото от отпуска ли?Ето това е глупост и некадърност но още Ботев е писал-грамотните у нас смятат за луди.

Маджунов да вземе копие от вчерашните пледоариии в Народното Събрание и право в Съде . Вчера в Парламента Министъра на Здравеопазването директно си каза и повтори и преповтори , че от Маджунов са направили пример за политическа решимост как да се борят срещу лекарите - повтори 3-4 пъти как Министерството се намесило директно при вземането на решението от комисията за лекарските наказания - поредната жервена коза на ГЕРБ

Почвам да си мисля, че скоро ще стигнем и до Народен съд, както е тръгнало...По един донос - и айдеее у панделата и лагера!

За лекарска грешка - съд и всеки си понася последствията. За умишлена небрежност, както е в случая - затвор. Ако това се случи с мое дете и съда не накаже въпросния доктор, аз ще се погрижа за него лично. Ако някой лекар чете тука - щом не ви отърва не ставайте лекари! Добрия лекар заслужава много добро заплащане, но и трябва да си носи отговорността.

По агресията в изказването ти съдя, че си същият и на пътя. Ако недай си боже утре от немарливост и нахаканост удариш някое детенце, ще ти бутна манивелата където слънце не огрява и ще я въртя, докато запееш с гласа на Райна Кабаиванска.

В изказването ми няма агресия за разлика от твоето. И гледай аз да не ти бутна нещо.

bira_more

По скоро - който може бяга към места където да му отърва. Други бягат към професии където да им отърва. А онези които остават - е то на тях няма да им отърва никъде. Между другото ако мислиш че някой може да работи добре под заплаха - лъжеш се. Моркова винаги е бил по добър стимул от тоягата.

Аз също съм преди всичко за моркова. Но лекарите трябва да имат едно на ум. Това, което този е направил се нарича престъпна небрежност и убийство по непредпазливост. За тези неща в наказателния кодекс са предвидени присъди. Важат за всички.

Е, да де ама в България за добрите лекари остава да носят отговорността, пък доброто заплащане хич го няма.

Оплачи се на работодателя си

вах завалията, какво ще прави сега, къде ще упражнява хобито си да убива хора?!

Такива трябва да бъдат лишавани от граждански права завинаги

Той не е и гражданин- да чу да изкаже съболезнования или извинение?

bira_more

Дано намираш винаги правилната частна болница. "Частна" в никакъв случай не е гаранция за високо качество.

НИКОЙ не каза какво му е имало на това дете??!!?! Хайде вместо да даваме информация, която ама хич не ни интересува, да започнем да даваме нещо смислено. Изписани са толкова редове в статията, толкова коментари отдолу под нея, и никъде не се споменава най-важното: ОТ КАКВО ПОЧИНА ТОВА ДЕТЕ???

Почина от това, че екипът се е моткал 5 часа, не му е прелял кръв и не го е оперирал спешно! Да не говорим, че родителите също доста са поизчакали...

абсолютно вярно.лумпените тук не искат да го проумеят това.

Много просто. От лекарска некомпетентност, лекарска небрежност, или алчност за пари. Или и от трите заедно. Поне това стана ясно от разследването. Но това не е никаква новост за всеки, който поне за малко се е сблъсквал със здравната система. Спешни реформи! Некадърните и корумпираните - вън!

Чия бе Ченге? На ББ,На Министъра или на Златица Петрова -защото май оттам трябва да се започне.

Родителите няма ли да го съдят?

Жалко за детето, жалко и за уволнението на доктора. Този доктор е оперирал брат ми и двамата ми братовчеди, съответно сме се обърнали към него, защото ни е бил препоръчан от познати, а и е оперирал почти всички деца на близките ни и с ръка на сърцето казвам, че не сме имали никакви оплаквания, осложнение нито ни е искал пари. Всеки прави грешки в работата си, няма безгрешни хора, но за съжаление една грешка в медицината и може да е фатална. Затова ли учат по 10години за лекари и на края да бъдат уволнение и оплювани. Не взимам ничия страна кой виновен кой прав, но според мен родителите имат огромна вина, къдя са били толкова време като виждат, че детето не им е добре, какво чакат.

"Осложнения"? Ти си усложнение. С ръка на сърцето ти казвам: Ти си куха, неграмотна лейка.

Навярно е уволнен само заради уронването на престижа на болницата, не им вярвам на докторите. Наказват го само защото посочи че има и други виновни, не че той е невинен!

НЯМА КАК ДА ЗНАЕМ КАКВО ТОЧНО И КАК СЕ Е СЛУЧИЛО-ТОВА САМО БОГ ЗНАЕ - НО СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ РАБОТА С ДЕЦА,СЛЕД НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ОПЕРАЦИИ ЕДВА ЛИ ВИНАТА Е САМО НЕГОВА - КАК Е РЕАГИРАЛ ЕКИПЪТ,ПРИЕЛ ДЕТЕТО ЗА СПЕШНА ОПЕРАЦИЯ - МАЙ НИКОЙ НЕ ПОЖЕЛА ДА РАЗБЕРЕ И НАЙ-ЛЕСНО БЕШЕ ДА ОПЛЮЯТ ДОКТОРА,КОЙТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ Е ИСКАЛ СМЪРТТА НА ДЕТЕТО - ЖАЛКО,МНОГО ЖАЛКО

Абе кога ще разберете тъпи овце такива,че сте ни в ръцете. Ако можете се лекувайте сами, ако не идвате с кеша и се молите!!! Аре все недоволни, все на някой нещо му сбъркали, а че вие сте сбъркани всички до един това май го забравяте! Като дойдете обаче пред кабинета, запомнете си думите към лекарите, защото ЩЕ ВИ ГИ ВЪРНЕМ ДВОЙНО!!!!

Те и циганите са като Вас:))))))))))))

Нали си наясно, че рано или късно ще стигнеш до Пирогов!!! Тогава ще се посмеем заедно :))))))

Не мога да си представя че това може да го напише лекар и без да му се потърси отговорност в ЕС.Не може да е вярно!!!!!!!!!!!!!!!

Ти също не си застрахован от болести- не си от желязо!

Ти не си доктор, това е ясно. Крайно време е да се забрани на всеки малоумник да пише нерегистриран. Тогава няма да пишат и самозванци като теб тука.

И това ще върне ли детенцето ? Защо само уволнение за този убиец - или убийството по немарливост не се брои за сериозно престъпление ? Няма ли затвор за такива самовлюбени боклуци като този престъпник в престилка ? Колко още такива има като този псевдо-доктор и ще се променят ли, когато разберат, че за убийство на дете най-много ще ги уволнят ? Трагедия ...

Как не Ви срам от себе си .Това списаното по долу е написано някой лумпен или некадърен доктор. Боже колко е затъпяла нацията . В белите страни теми като тази не се забравят с години

Кел файда !!!

Еййй като се захапе една тема и няма пускане!!!! Гергана та Гергана, ми.....това е живота. На кой до където му е писано. Айде със здраве :)))

Нали не е твой близък? Имбецил гаден!!!

ТНакива работи се случват в цял свят! Стига врякахте като малоумни!

Е и??? Много важно, и все едно някой го интересува още тая Гергана. Еееееее ама вече станахте направо досадни!!!!

Мен ме интересува!!!Надявам се още много хора да ги интересува. "Тая"Гергана беше детенце на 4г. И никои не е дошъл във вас неканен да ти поднесе новината,че да ти е досаден.

Боби

Толкова си жалък и прост, че чак няма смисъл да се коментират жалките излияния които си изплюл

Питам те ако беше твоето дете нямаше ли да те интересува? Или не е важно за тебе? Пък като не те интересува какво дращеш тук- жалко за никнейма Том и Джери?

И какво от това... поредния загубен живот от некомпетентен лекар... лошото е, че има още многоооо такива некадърници.

От там го уволниха, а после той на по-добре платена работа ли ще отиде? В някоя частна болница, или в собствен кабинет? ... Родителите да съдят този тип да им плаща цял живот!

bira_more

Между другото и прокуратурата се е заела със случая.

Уволнихме го за пред вас. След една година пак ще си го вземем.

ние си знаем, и тебе те знам, затова ти пожелавам да ти се случи онова което ти мислиш на другите, хайде гълъбче остани си със здраве и дано ти мине обрива :)))

много сте злобни! Не знаете какво е станало. а вие интересно какво работите и дали сте безгрешни? Тази случка нещо подозрително скоро дойде след провала на цветанов в горна оряховица.

Ас (демек зад...к) на английски. Обривите ги разнасят такива като вас. Нека да те яд, но доктора пак ще си го вземем.