Искането до ЦИК бе внесено от главния прокурор Сотир Цацаров, за да бъде възбудено наказателно преследване срещу Василев, известен с прякора си Пиже, и той да бъде задържан и обвинен за нападението срещу екипа на телевизията.

Вчера репортерката Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов, са били изпратени в ромската махала в Самоков, за да вземат интервю от кандидат-съветника от ДПС. Те обаче са нападнати и бити от него, сина му и още десетки роми. Камерата на екипа е счупена, а по колата са нанесени щети.

От МВР съобщиха, че по случая са задържани петима души - трима мъже и две жени.

Сред тях е синът на Трайчо Василев - Владимир Антонов. Той е един от хората, проявили най-голяма агресия към журналистическия екип.

Самият Пиже е осъждан 7 пъти и има висящо дело за нападение над полицай, но бил издигнат от общинското ръководство на ДПС в Самоков за кандидат-съветник, тъй като бил "рентабилен" за квартала и се бил поправил.

Пред камерата на Нова телевизия обаче Пиже отправи обвинения, че журналистите са били агресивни, а самата Надя Ганчева е бутнала жена му. Кандидатът на ДПС бе категоричен, че не е имало бой и било възможно шофьорът Валентин Иванов „да се е ударил някъде в тълпата”. Той обаче е със спукана скула, след като мъж с качулка го е ударил два пъти през отворения прозорец на автомобила, разказаха от екипа на Нова.

Аз съм циганин, позволено ми е да лъжа. Вие сте българка, не трябва да лъжете", обърна се Пиже към пострадалата журналистка Надя Ганчева, с която вчера случайно се срещнаха в полицейското управление.