Представител на тези компании коментира пред  bTV, че неговата, а и останалите застрахователни фирми обещават експресни ликвидации на щетите, удължено работно време, нови пунктове за огледи и откриване на горещи телефони за засегнатите от градушката в София. Сред тези компании е "Евроинс" >>>

Щетите по колите се покриват от полиците "Каско", а по жилищата от тези, касаещи домовете.

Вижте снимки на поражения >>


Собствениците на пострадали автомобили имат седмица да опишат писмено при своя застраховател щетите. Ако имате видео или снимки от момента на падането на градушката, това би било от полза.

Дубликати на винетни стикери

Собствениците на автомобили, чиито годишни винетни стикери са били унищожени или увредени, след счупване на предното стъкло от градушката могат да си издадат дубликат на лепенката, припомниха от Агенция "Пътна инфраструктура". Редът за това е уреден в чл. 10а, ал. 5 от Закона за пътищата.

Според него, собственикът или ползвателят на пътното превозно средство получава стикера, след представяне в съответното областно пътно управление на заявление, към което се прилагат следните документи: - копие от документа за собственост или ползване на пътното превозно средство (в т.ч. свидетелство за регистрация на автомобила); - актът за констатиране на счупването - втората част на годишния винетен стикер; - частта, която е била залепена на счупеното стъкло. Заявлението за издаване на дубликат може да се изтегли от интернет страницата на АПИ.

Добре е да се знае, че на повече места за смяна на автомобилни стъкла имат начини за отлепяне на винетка от старото стъкло и прехвърлянето и на новото. Това се прави и с лепенките за технически преглед, както и със стикерите за Гражданска отговорност.

Вижте повече за бурята на 8 юли тук >>>

Анкета: Подготвени ли сте да реагирате при природни бедствия?

Изпратете и ваши снимки от градушката тук>>