От пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново съобщиха, че сигналът е подаден на 1 януари в 7.10 ч. от собственика на хотела в Горна Оряховица.

Той съобщил, че трима мъже са нанесли материални щети. След развихрил се скандал, те счупили стъкло на междинна врата във фоайе, повредили са декоративна стена от гипскартон и телевизор, намиращ се в наетата от тях стая.

Изпратеният на място полицейски екип установил, че извършител е 25-годишният К.Т., който е задържан в ареста за 24 часа. Мъжът е изплатил щетите, а по случая е образувана преписка, се казва в официалното съобщение.

Рапърът пя в Горна Оряховица за Нова година

Криско бил в Горна Оряховица, за да пее в новогодишната нощ на площада в града. След участието си рапърът и екипът му купонясвали в нощен клуб, след което се прибрали да спят в хотел "Раховец". За 5-членната група били резервирани 3 стаи от общината. Криско обаче водел още 2-3 души и настоял те също да бъдат настанени за сметка на кметството. Администраторката отказала и поискала допълнителните гости да си платят. Тогава станал скандал.

"Като пристигнахме на 31 декември в хотела, въобще не беше отоплявано. Климатиците въобще не работеха както трябва. Нямаше и топла вода, изнервихме се. След концерта отидохме във Велико Търново на заведение. Прибрахме се към 5,30 ч. Арестът беше брутален - с белезници на земята, заключвания", заяви пиарът на Криско Кристиян Белчев, който е присъствал на скандала, цитиран от "24 часа".

Той уточни, че Криско е бил пуснат след няколко часа, след което били изгонени от хотела. Изобщо не спали в стаите, за които платили.

СобственикътЗвездите не правят така

Единият от собствениците на хотела в Горна Оряховица Атанас Димитров заяви, че реакцията на рапъра е били предизвикана от това, че е трябвало да заплати нощувките на своите приятели.

"Криско вършеше неща, които не очакваме от нашите звезди. Имаше счупено стъкло във фоайето на хотела; телевизор, който беше хвърлен и изтръгнат от захранването; ритната хотелска стена, в следствие на което гипсокартонът беше потрошен; ритан ключ за осветление; повредена вана. Администраторката беше обиждана и замеряна с кутии с цигари", възмути се Димитров пред TV7.