Премиерът коментира  вчерашните си разговори с Владимир Путин по време на посещението си в с. Гигинци. Той не се ангажира с конкретни срокове за поевтиняването на горивото, защото цената се изчислява по формула и е обвързана с цената на петрола.
"Цената на газа ще пада. Но понеже това е между две търговски компании и те се опасяват, че ако почнат така една по една страните да намаляват газа, всички накрая ще ходят и само ще искат да им намаляват газта. Затова се разбрахме да не говорим, цената пада и ще продължи да пада", обясни премиерът.
От публикуваната днес стенограма става ясно, че двамата са се разбрали, че въпросът за цените на газа не е политически, а въпрос на търговски отношения.

При вчерашното посещение на руският премиер Путин в България не бе засегнат въпроса за цената на руския газ. Ден преди това руски медии разпространиха информация, че синьото гориво може да поевтинее с 5 до 7%. Според икомическият министър Трайчо Трайков това е напредък, тъй като в последните месеци тези преговори са били в мъртва фаза.

България трябва да продължи да подлага под натиск "Газпром" да намали цените на природния газ, защото те са много по-високи от борсовите цени на газа в Европа. Това коментира пред БНТ руският енергиен експерт Михаил Крутихин. Общата тенденция е да се гледат цените на газа на спотовия пазар, на разпределителните хъбове и да се показва на "Газпром", че по всички прогнози в близките поне 20 години, тези цени ще бъдат поне с 20 процента по-ниски, отколкото цените в договорите на "Газпром", каза още руският експерт.

Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков и Божидар Димитров посетиха днес Черногорския манастир "Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян Асийски". Тримата присъстваха на тържествената литургия, която бе отслужена в новата църква "Св. Силуан Атонски".

Свещениците подариха на премиера джобен часовник и портрет на Васил Левски.