Днес се навършват 5 години, откакто атентатор се взриви до автобус с израелски туристи на паркинга на летището в бургаския квартал. На място загинаха петима израелци - Ицик Коленги на 28 години, Амир Менаше на 28 години, Елиор Прайс на 26 години, Маор Харош на 25 години и 42-годишната Кошава Шрики, която бе бременна, както и шофьорът на автобуса - 36-годишният Мустафа Кьосов от село Юруково, община Якоруда. 35 души пък бяха ранени.  

По повод годишнината Цветанов написа във Фейсбук:  

"На днешния 18 юли, пета поредна година, си спомняме с много тъга за терористичния атентат на летището в Сарафово. Този чудовищен антихуманен акт отне живота на петима израелски и един български граждани. Тези хора си отидоха от нашия свят без вина за нищо. А техните семейства продължават да се будят всяка сутрин с непосилна мъка и спомен за ужасяващата загуба на близките им.

В днешния ден се срещнах със съпругата на загиналия български шофьор Мустафа Кьосов - Емине Кьосова, и нейния племенник Ахмед Кьосов. Изказах им своите съболезнования и ги информирах, че ПГ на ГЕРБ поема ангажимент да осигурява по 500 лева месечно за дъщеричката на Мустафа и Емине - Салихе Кьосова. Средставата ще бъдат осигурявани за детето до завършването на средното му образование. По този начин от ПГ на ГЕРБ искаме да подкрепим семейството на Мустафа и да им покажем, че не са сами".

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че пострадали при атентата са поискали военното крило на "Хизбула", отговорно за него, да бъде граждански ответник по процеса. Съдията по процеса обаче все още не се е произнесъл по това искане.