Заявлението е подадено днес в 17.10 часа,  потвърдиха от пресцентъра на парламента. Пореден депутат - Даниел Георгиев, напуска парламентарната група на ГЕРБ, обяви часове по-рано лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Георгиев е депутат от 26-ти избирателен район София-област. Член е на парламентарните комисии за децата, младежта и спорта и по околната среда и водите.

"Каня го публично да стане част от експертния екип на ББЦ", заяви Бареков, цитиран от своя пресцентър.

По думите му Георгиев е една от жертвите на "цветановщината" в ГЕРБ – и психически, и физически.

Преди да излезе потвърждението от Народното събрание от ГЕРБ заявиха, че  няма депозирана молба за напускане от Данаил Георгиев.

"Освен това, Георгиев не е подавал и молба за напускане на партията и към момента е член на ГЕРБ. От ПП ГЕРБ са силно озадачени от разпространените твърдения на разни „политици“, се посочва в официалното съобщение от партията на Бойко Борисов.

Самият Борисов каза, че не се занимава с лицето Бареков и препрати към деловодството на парламента.

Всеки, който иска да гласува за ГЕРБ, сега ще трябва да гласува за нас, защото техният експертен потенциал е при нас, коментира още Бареков. Той добави, че очаква 200 000 гласа от ГЕРБ, като изчисли, че разликата между партията и коалицията около ББЦ вече е намаляла на 4%.

Даниел Георгиев е роден през 1977 година в град Бухово. Икономист по образование, владее английски и немски, пише в справката за него в сайта на парламента.

Депутатът е син на кмета на Ботевград Георги Георгиев.

В края на миналата година НАП не откри несъответствия между имуществото и доходите на Даниел Георгиев, след като от Сметната палата им изпратиха данни, че е придобил части от 16 бивши общински имота на ниски цени, а не ги е декларирал във встъпителната си декларация за парламента.

Досега групата на ГЕРБ напусна Светлин Танчев, който обяви принадлежност към ББЦ. Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, който също се отцепи от групата на ГЕРБ, помага като експерт и е независим депутат.

Принадлежност към ББЦ обяви и лидерът на Земеделския народен съюз Румен Йончев, който напусна групата на Коалиция за България.

Преди дни Николай Бареков обяви, че депутатите, които са изразители на ББЦ в парламента, го напускат.