Нещо друго - мисля да намаля бордовете, а и това е предложение на "Атака", да се намалят бордовете, а не да се правят смени, заяви министър Караниколов на церемония по предаването на поста, съобщи БТА.

В отговор на въпрос министърът съобщи, че е поканен да поеме ресора от премиера Бойко Борисов, а предложението е дошло от "Атака".

Сред задачите на ведомството новият министър посочи намаляването на административната тежест за бизнеса, като за целта заедно с деловите среди ще се направи анализ на административните пречки. Целта е те нормативно да се изведат, да се посочи точно кои са пречките и да се определят действията за отстраняването им.

Друг ангажимент на ведомството ще е "придвижването" на проектите, свързани с инвестиции, в това число и въвеждането на принципа на "мълчаливото съгласие", каза министърът. Той каза още, че съвместно с фондовата борса и МФ ще се работи за повишаване на финансовия капитал на борсата. Той обеща дейността на Министерството и на дружествата с принципал МИ да продължи да бъде прозрачна.

Служебният министър Теодор Седларски връчи на новия министър папка с Концепция за индустрия 4.0 на България. Той открои акцентите в досегашната работа на министерството - активизация на младежкото предприемачество, работата по Индустрия 4.0, връзката с образованието и академичните среди. България в края на мандата на това правителство може да се похвали със стабилни макроикономически показатели, за които някои държави в Европа могат да ни завидят, едни от най-малките държавни дългове сред европейските страни, стабилен икономически растеж, минимални равнища на инфлация, отчете министър Седларски.