Това съобщи пред БНТ съпругата му Мария Арсениева, която е лекар. Четирите от шестте му деца, които днес обявиха, че също започват гладна стачка в негова подкрепа, също я прекратяват.

В момента Сугарев е на системи в Александровска болница.Според лекарите няма пряка опасност за живота му, но е в тежко състояние. Рано сутринта съпругата му го докарала, след като преценила, че състоянието му не позволява вече да остане вкъщи. Веднага са предприети реанимационни действия от екипа на проф. Темелков.

"Вчера сутринта започна да повръща и през нощта нещата станаха доста сериозни, и аз не можех да направя нищо за него. Няма орган, който да не е засегнат, водносолеви разтвори му се вливат и е на кислород, тъй като мозъкът му е с лек оток", разказа Арсениева.

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска" д-р Костадин Ангелов уточни, че Сугарев е в стабилно състояние, но се провеждат реанимационни грижи, свързани с дехидратацията на организма. Болничен диетолог ще му изработи съответна, подходяща за него, диета за захранване, уточни той.

За да спасят живота на поета-политик, лекарите ще го захранват венозно и така практически слагат край на гладната му стачка. Той вече знае, че не може да продължи да настоява. 

"Наясно е и няма избор, аз съм лекар и няма да допусна да се случи каквото и да било с него, още по-малко с децата", заяви съпругата му. 

Дъщеря му Теа, едно от четирите му деца, които също започнаха да гладуват, пък каза:

"Спираме нашата гладна стачка, която всъщност беше в подкрепа на неговата. Тъй като тя приключва днес и нашата приключва, но протестът ни продължава. Ще продължим да излизаме по площадите, ще продължим да пишем неудобни текстове".
 
Самият Сугарев призова чрез съпругата си всички, които гладуват солидарно с него, да спрат, за да не застрашават живота си, но да продължат с протестите.
След него гладна стачка обявиха известният фотограф Николай Генов и малкият син на Райдой Ралин - Стефан Стоянов, и съпругата му.