Младежът, който имал шофьорска книжка само от два месеца, беше задържан часове след инцидента, станал на 5 октомври вечерта край местността Копитото.

Съдебният състав, който освободи от ареста Келани, изтъкна добрите му характеристики, че е ученик в 12 клас и едновременно работи, и посочи, че въпреки съществуването на риск той да се укрие, домашният арест гарантира достатъчно това да не се случи, предаде БТА. 

Магистратите добавиха, че обвиняемият и баща му са се върнали у нас, след като разследващите органи са осъществили контакт със семейството. 
Момчето беше задържано на КПП-Дунав мост, докато се връща заедно с баща си от Румъния. Според защитата Келани не се опитвал да се укрие от разследващите, а заминал заради работа.

Прокуратурата обаче отбеляза, че младежът и семейството му са разбрали, че той е издирван, преди да замине за Румъния. Освен това са съдействали автомобилът да бъде укрит в гаража на семеен приятел. 

Държавното обвинение изтъкна още, че блъснатият мъж е починал след инцидента и е вероятно животът му да е можело да бъде спасен, ако му е била оказана помощ. Вместо това обаче младежът напуснал мястото на произшествието с мерцедеса си.

Негови приятели, които се возили в автомобила, са свидетелствали, че са му казали да спре след инцидента, за да проверят какво се е случило, но той не го е сторил, посочиха още от прокуратурата.

Въпреки това, съдът освободи Келани от ареста, но съдия Иванова му обясни изрично какви са задълженията му под домашен арест и че няма никакво право да напуска дома си, дори за да отиде на лекар, без знанието на районния инспектор, съобщи "24 часа".

Вчера пък Окръжният съд в Ловеч освободи под домашен арест шофьора, причинил смъртта на две 16-годишни деца при катастрофа след автогонка край Лесидрен през лятото. Мотивът на магистратите бе, че е изтекъл законовият двумесечен срок, в който той може да бъде задържан в ареста, докато тече досъдебното производство.