Аврамов е бил заедно с подсъдимия за убийството Николай Русинов-Чеци в ареста, където попадна след обвинения за търговия с влияние.

Бившият народен представител ще бъде разпитан дали Русинов е признал пред съкилийник, че е убил 28-годишната Яна. Преди близо месец Петър Велинов заяви, Чеци му намекнал, че е убил Яна, докато били в ареста на столичното следствие.
"Попитах го защо не е закопал Яна, а той се почука с пръст по слепоочието и каза: "Защото съм глупак", обясни тогава Велинов. По думите му разговорът им се провел, докато в килията имало и други задържани. Сред тях бил депутатът Аврамов.

Днес Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Русинов.
Адвокатът му Иво Найденов поиска той да излезе под "домашен арест", но според съдебния състав все още съществува опасност подсъдимият да се укрие.
За това говорело поведението на Русинов след момента на убийството. Тогава той напуска страната и поставя условия пред разследващите за връщането си в България.

На заседанието стана известно, че бащата и майката на Николай Русинов са отказали да свидетелстват по съвет на Найденов.

Пред журналисти Найденов коментира, че извършителят на убийството все още не е открит и пред съда остават две възможности. Едната е да признае Русинов за виновен и да го "награди" с доживотен затвор без право на замяна или да го оправдае.

Следващото заседание по процеса е през май.

Първоначално за убийството бе задържан Пламен Трифонов, но той бе освободен след становището на експертиза, направена в Австрия.
Чеци не отрича, че е прекарал нощта с Яна. По думтие му те пили и се забавлявали в заведение, а после правили секс в парка. На разсъмване Русинов си тръгнал, а Яна спяла.