Това съобщи днес на пресконференция представител на телевизията, предаде БНТ. Както и досега тези филми ще бъдат излъчвани в предаването "Лека нощ, деца".
Телевизията дори води преговори с парламента, за да реши спорния въпрос.

Казусът кога да се излъчват филмчетата възникна заради сцените, в които вълкът от "Ну погоди" и крокодилът Гена пушат, а от 1 септември в Русия влиза закон за защита на децата от вредна информация. Освен това в анимацията с Вълка и Заека имало "сцени на насилие".

В Русия веднага се вдигна обществено недоволство заради забраната.
Максим Ксенозов, зам.-директор на Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации (Роскомнадзор), обясни, че "Ну, погоди!" трябва да се разглежда като културна ценност и да не се ограничава времето за излъчването му.

Според проучване на руски журналисти заради неподходящи според закона сцени късно вечер трябва да бъдат излъчвани или цензурирани филми като "Приключенията на капитан Врунгел", "17 мига от пролетта", "Хубава жена".

Руският телевизионен канал "Култура" е спрял излъчването на документалния филм "Анатомията на Тату" заради новия закон за защита на децата от вредна информация, съобщи междувременно режисьорът Виталий Манский, цитиран от агенция РБК, пише "Дневник".
"Току-що ми се обадиха от канала "Култура": "Филмът ви "Анатомия Тату" беше забранен за излъчване. Той попада под действието на закона за борба с детска порнография!," пише в Facebook страницата си Манский.
Режисьорът припомня, че по-рано филмът е бил излъчван по държавните телевизионни канали в Русия. Манский е озадачен от "настъпващото мракобесие".

Филмът "Анатомията на Тату" излиза на екран през 2003 г. и разказва за турнето на групата "Тату" в САЩ. Тогава комисията по здравеопазване в Москва подаде искане към прокуратурата филмът да бъде проверен за пропаганда на наркотици. Депутатите са възмутени от частта на филма, в който продуцентът на групата Иван Шаповалов пуши цигара марихуана, а една от участничките на групата Юлия Волкова разказва за опита си при употреба на наркотици.