Проблем е и агресивната среда, в която живеят. Една трета от семействата, когато има проблем, се справят агресивно помежду си, изтъкна по Нова психологът.

Коментарът му е по повод поредния случай на детска агресия, този път завършил трагично. Две момчета на 13 и 14 г. пребиха до смърт бездомен мъж във Варна.

Подобно убийство е неразбираемо за много хора. В социалните мрежи повечето го свързват с етническата принадлежност на децата. За съжаление обаче има и други случаи. Това донякъде е загуба на реалност, загуба от децата днес на връзката между добро и лошо, отбеляза Иван Игов.

Логично е децата да виждат, че тази агресия означава, че ти си човек, който се справя, обясни психологът.

За двете момчета не са установени досегашни техни противообществени прояви. 14-годишното момче ходи на училище, а другото - не.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 14-годишния ученик.

13-годишният му съучастник не може да носи наказателна отговорност по закон. Момчето е настанено в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.