Той обжалваше присъда на Старозагорския окръжен съд от две години лишаване от свобода и забрана да заема кметски пост три години.

Лечков бе обвинен, че е сключил неизгодна сделка и с 30 процента или 571 783 лв. е оскъпил ремонтните дейности за реконструкцията на водопроводната мрежа в кв. "Дружба" в Сливен.
Според магистратите в Пловдив няма доказателства за нанесена щета.

Лечков бе оправдан и по второто обвинение - че принудил директора на сливенската данъчна дирекция Петко Дюлгеров да спре ревизия за възстановяване на ДДС на сестра му Дияна Лечкова и на строителна фирма "Булгейт" по проекта, като го заплашил с уволнение, предаде БТА.

По време на делото бе изтъкнато, че Лечков е бил подложен на продължителен тормоз от окръжния прокурор на Сливен, който е действал предубедено заради лични нападки между двамата, съобщи "Фокус".

Оневинен беше и другият подсъдим по делото - Стефко Шефкенов, собственик на фирмата, осъществила строителния надзор по проекта за водния цикъл.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

"Осем години бях успешен кмет и няма от какво да се срамувам", каза пред журналисти на излизане от съдебната зала Лечков и допълни, че явно е бил неудобен. По думите му, когато приключат всички дела, ще се види, че всичко е било "много облаци, малко дъжд".

Той коментира, че също като Христо Стоичков е надпартиен и безпартиен, цитира го "Фокус".
На въпрос занимава ли му се все още с политика след тези обвинения, отговори, че вече 15 г. се занимава с политика.
Попитан мисли ли още, че атаките срещу него са от ГЕРБ, Лечков отговори, че не смята нищо. Но кой каквото му пожелал в живота, после му се връщало.

С категоричност не искал да става министър, на шега казал в съда, че не са му оставили шанс вече да бъде кмет, но пък затова му остава възможността да се кандидатира за президент или министър.