Бившият директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" е подсъдим за сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите "Биндер" АД, "Инмат", и Гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти" с цел да набави имотна облага за братята си Бойко и Емил Георгиеви. От това държавата е ощетена с около 120 млн. лв.

Днешното заседание на съда започна със закъснение, след като съдия Петя Крънчева, която ще бъде проверявана за забавени дела, дойде 10 минути по-късно и нахока един от съдебните заседатели, който вероятно е бил причина за закъснението й, предаде БГНЕС.

Георгиев обясни, че му с е налага да отиде на медицински прегледи и лечение извън страната.
Заради дисковата херния на шийните си прешлени, която лекува от 4 г., трябва да пътува за консултация в Мюнхен.
Освен това заради проблеми с очите, черния дроб и бъбреците също му се налага да пътува извън България.

Съдът уважи искането му като отчете всички медицински документи, както и фактът, че до този момент Георгиев е ставал причина за отлагане на заседание по делото само един път – именно поради влошено здравословно състояние.
Според съда паричната гаранция от 10 000 лева, която преди години плати Георгиев, за да излезе на свобода, гарантира участието му в наказателния процес.

Според съдия Петя Крънчева наложената забрана е неоснователно тежка мярка с оглед на нейното действие и на факта, че не съществуват доказателства, че Георгиев би могъл да се укри, ако излезе зад граница.

Докато изчакваше решението на съдийката, Георгиев се оплака, че е жертва: "Пет години продължава един цирк, а медиите тръбят едно и също – "120 милиона лева, Батко и Братко". Той призова медиите да говорят по делото конкретно.

Има три опита досега делото срещу Веселин Георгиев да тръгне в Софийски градски съд. Последният опит бе на 17 юли тази година.
Делото тогава не получи ход, тъй като защитникът на Веселин Георгиев - Пламен Ялнъзов, не се яви в съдебната зала, заради отсъствие от страната. За последно през 2011 г. делото бе върнато на прокуратурата за отстраняване на нарушения, след което бе поето от Петя Крънчева.