След подаден предварителен сигнал бяха проверени редица сгради и хостели, от които бяха отведени над 60 души – граждани с чуждестранен произход, най-вероятно афганистанци, предаде "Фокус".

Движението в района се осъществява нормално като всички екипи на полиция, ДАНС и службата по „Миграция” напуснаха участъка.

Полицаите извършиха десетки проверки на документите за самоличност на гражданите, преминаващи през района. На място бяха съсредоточени и сили на жандармерията. Бяха разположени водоноски в случай на необходимост.

Повече от два часа движението по бул. „Мария Луиза” в столицата бе блокирано от бусове на служба „Миграция”.

Сред задържаните нелегални емигранти бяха и три деца, които също бяха натоварени в бусовете с останалите мъже, отведени с белезници.
Децата бяха на видима възраст между 5 и 7 години.

Бусовете напуснаха блокирания участък на бул. „Мария Луиза” в столицата с ескорт от две полицейски коли и пуснати сирени. На място станаха четири полицейски коли и около десет служители на ДАНС, както и представители на полицията.

В междукварталните улици „Цар Симеон”, „Княз Борис Първи”, „Пиротска”, бул. „Христо Ботев” и бул. „Мария Луиза” до късно вечерта нямаше хора и движение.

АНКЕТА: Как да се разпределя имигрантският поток в ЕС?