Петкова: Собствеността на ЧЕЗ не е работа на държавата

stat
17:03  |  20 април 2017 | Политика / Автор Георги Брандийски /  
Покупката на ЧЕЗ не се вписва в предизборната програма на ГЕРБ, каза Теменужка Петкова Покупката на ЧЕЗ не се вписва в предизборната програма на ГЕРБ, каза Теменужка Петкова
Сн.: БТА

Ако ЧЕЗ реши да продаде компанията и бизнеса си в България, това е решение единствено и само на чешката компания.
Процедурата се провежда по законите на Чехия, така че българската страна няма какво да направи, каза на брифинг в Народното събрание народният представител от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Бившият министър коментира намерението на ЧЕЗ да продаде бизнеса си в България. За него има интерес от български инвеститори.

Неотдавна пък лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ако партията й състави правителство ще се търсят пари за откупуване на ЧЕЗ и фирмата отново да стане държавна.

„Информацията, която имам е публично известната. Няма как българската страна да вземе отношение по такъв въпрос“, коментира Петкова.

„По отношение на това дали има интерес и българската държава трябва да изкупи ЧЕЗ, такава информация нямам“, обясни тя.

„Това по никакъв начин не се вписва в програмата на ГЕРБ в част енергетика и в програмата, която с „Обединени патриоти“ успяхме да постигнем. Там подобен ангажимент не се съдържа“, категорична е Петкова.


Последно в Политика


Започна засаждането на „Новата гора на София“

В рамките на проекта „Новата гора на София“, десетки доброволци поставиха първите две хиляди акациеви и липови дръвчета в софийския квартал Суходол.