Сигналът за трагедията е подаден малко след 18 часа от живущи в кооперацията, които са се прибирали от работа. 

Блокът е на ул. "Батак" №25. Загиналата е руска гражданка.

Вижте снимки>>>

Жената била семейна, като съпругът работел в Москва и идвал в България епизодично, съобщиха още от бургаската полиция. Рускинята отглеждала  3-годишното си момиченце, с което обитавала под наем апартамента на петия етаж в жилищната кооперация от близо 2 години.

По данни на свидетели жената заедно с момиченцето се прибрала около 18 ч. в жилището си. Минути по-късно скочила през терасата, падайки във вътрешния двор на кооперацията.

При извършения оглед на апартамента, ключът е открит от вътрешната страна на входната врата.

Детето е транспортирано с тежки травми и опасност за живота в бургаската болница. Има черепно-мозъчна травма, контузия на белия дроб и счупена ръка, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ-Бургас.

То е настанено в отделението по реaнимация, където му се правят допълнителни изследвания. Момиченцето е в съзнание и лекарите се борят за живота. Във вторник вечерта е било оперирано.

Все още няма информация за причините, накарали жената да предприеме фаталната стъпка. Бащата на момиченцето е уведомен за трагедията и се очаква да пристигне в Бургас.

 В Пето Районно управление "Полиция" е образувано досъдебно производство.

На място пристигна и почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев. Дойдох да се информирам за инцидента, очаквам полицията да изясни причините, бе лаконичен той, цитиран от "24 часа".