Изданията пишат, че определени политически партии в България са подели акция срещу пристигането на турци с двойно гражданство, за да гласуват на предстоящите в неделя парламентарни избори, предаде БТА.

Електронното издание на в. "Хюриет" напомня, че сред партиите, които ще участват на предстоящите избори са и Движението за права и свободи (ДПС) и партията Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ).

Изданието цитира турски митничари на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево, които посочват, че от тяхна страна проблеми няма и превозните средства преминават нормално към българската страна.

Частната турска телевизия СиЕнЕн-Тюрк също съобщава на страницата си в интернет за протестните действия в информация, озаглавена "Акция в България - 'Турците да не идват да гласуват'. На сайта на телевизията са поместени и много снимки от протестите.

Анадолската агенция информира за акциите в няколко кратки материала. Посочва се, че на пътя към ГКПП Капитан Андреево са се събрали стотина души с български знамена, а някои от тях са били облечени в местни носии.

Агенцията допълва, че след приключването на акцията протестиращи са обявили, че планират подобни действия и утре.