Първокурсникът Марио беше убит на 29 февруари в стаята в общежитието в Студентски град, в която живеел с брат си Мартин и добричлията Илко. Близнаците били употребили голямо количество алкохол и между тях, заедно с техен приятел и съгражданин от Перник, започнал бой с напълно трезвия Илко, който спял. При инцидента Марио е намушкан смъртоносно с кухненския нож. 19-годишният Илко бе обвинен в убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Кадрите от фаталната нощ показват как в 2,40 ч. Мартин Данчев се прибира сам в общежитието и се качва на третия етаж, където е стая 322, в която живее с Марио и Илко. Камери по етажите обаче няма. Пред разследващите Илко Радев разказал: "Светваше и гасеше лампите, буташе шкафчетата от единия край към другия. Всичко правеше, за да ме събуди и да ме подразни."

Ядосан, Илко избутва Мартин навън и заключва врата. Тогава, както се вижда от записа на камерите, перничанинът слиза във фоайето по чорапи и звъни на брат си Марио и техния приятел Владимир, докато крачи нервно.

В 2,47 ч. двамата пристигат и се втурват пеша до третия етаж. В стаята започва бой с напълно трезвия Илко, при който Марио е намушкан смъртоносно с кухненския нож. Само 9 минути след пристигането на братята и няколко секунди след убийството камерите в общежитието са запечатали как Илко, в син суичър, слиза при охраната и подава сигнала в полицията. Момчето обикаля в кръг, говори по GSM, а дясната му ръка е в кръв.

В 3,06 ч. пристигат двама полицаи. Посреща ги Илко и тримата се втурват към стаята. През следващите часове в общежитието пристигат криминалисти и съдебни медици, а малко след 8 часа сутринта тялото на убития Марио е изнесено, а Илко Радев е арестуван.

Няколко дни по-късно младежът бе освободен от ареста под парична гаранция от 1000 лева, а негови бивши съученици и приятели от Добрич организираха шествие и подписка с искане за справедливо разследване по делото.

Междувременно днес премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти, че Студентски град е бил ликвидиран по времето на Иван Костов с реституцията в реални граници, предаде Фокус.

"Със Закона за реституцията, трябваше едновременно да сменят името на Студентски град. Той отдавна не е Студентски град, той е всичко друго, но не и Студентски град. Трябва тези неща да се наричат с истинските им имена. Той беше ликвидиран по времето на г-н Костов, със Закона за реституцията в реални граници. Тогава всичко отиде в тази посока, която днес само констатираме. Има 30 или 50 общежития и сигурно 70 000 други сгради, кое му е „Студентският град”, категоричен бе Борисов.