Това стана в началото на днешното заседание на Министерски съвет, предаде  „Фокус”.
Министър-председателят честити църковния брак на министъра на околната среда Нона Караджова и веднага се обърна към Томислав Дончев с думите: „Ти имаш ли подписано нещо? Не, само деца. Това беззаконие трябва да го приключим!”.

„Да честитим на Нона сватбата. Томиславе, коя беше датата? Наесен да конкретизираме – септември или октомври. Айде, октомври. Щом е толкова хубаво, Нона казва, дай да го приключим и него. 14 октомври как си, Дончев? И сина ти питах и той е съгласен. Колеги, запишете на 14 октомври с Дончев ви каним на сватба. Може и на някоя скала да се покатериш, нищо не те спасява”, каза още Борисов.

На предложение да стане кум премиерът, който днес има рожден ден и става на 53 години, отговори: „Не, не искам да съм кум, защото трябва да намеря кума дотогава. Трябва да е някой, който да е пример. Московски не е баш за пример (транспортният министър Ивайло Московски е ерген - б.р.). Ще измислим”.

Томислав Дончев живее на семейни начала с майката на 8-годишния си син Алекс - Светлана Дончева, чиято фамилия е съвпадение с неговата.

Министър Нона Караджова разказа, че църковният й брак е бил в храма в Ракитово.