Зад него на седалката седна вицепремиерът Цветан Цветанов, който дори говори по уредбата, за да осигури пространство за маневрите на пожарната кола, предадоха БГНЕС и БТА.

Вътрешният министър оцени като "много добри" способностите на премиера.
"Той винаги се е отнасял с огромен респект към бившите си колеги. Когато бяха и пожарите в Бистришко бранище, той беше човекът, който ни качи заедно с главен комисар Николов (шеф на пожарната - б.р.), с министър Аню Ангелов на самия пожар и караше прекрасно в тази пресечена местност", разказа Цветанов и подчерта, че Борисов има качества за тази работа и "неслучайно е бил много добър".

Самият премиер в словото си се включи в групата на пожарникарите, които честват днешния празник. "На всички нас бих казал: "Честит празник!", каза той. "В Парламента приказките отлитат, а това, което е на плаца остава, и всички вие ще се приберете с тази прекрасна техника", обърна се Борисов към бившите си колеги и им посочи старите автомобили, на които навремето е служил, за да видят разликата с новите.

След като тържествено връчи ключовете на новите автомобили, той уточни, че те ще бъдат разпределени в 7 големи града в страната. Статистиката сочи, че в тях е съсредоточено почти половината население на странта. Смята се, че новата техника ще улесни работата на около 35% от огнеборците в страната. Стойността на придобивката е 7 млн.евро, осигурено по ОП "Регионално развитие". От реализирана икономия ще бъдат закупени още 10 пожарни, обяви Цветан Цветанов. 

Борисов пък подчерта, че се очакват още 120 такива автомобила и общо колите в пожарните ще станат над 430 – малък, среден и голям клас.
Той подчерта, че страната ни ще вземе и още 20 високопроходими автомобила по програмата с Гърция в граничните райони.

Премиерът благодари на всички, които днес дариха кръв след призива на здравното министерство за големи липси в наличностите.
"И вие колеги, понеже много пъти сме дарявали и днес да го направите, тъй като има нужда!", каза Бойко Борисов и призова пожарникарите след това да празнуват, но с червено вино, защото "червено е по-добре за червените кръвни телца".

По-рано днес министрите Цветан Цветанов и Делян Добрев дариха кръв.