"Воден от собствени и чужди политически амбиции, Бареков прекали и стигна до извършването на престъпления, квалифицирани в Наказателния кодекс. Надявам се тези съдебни дела и наказанията, които ще последват, да превъзпитат Бареков в бъдещите му политически изяви. Тези присъди са необходими за самия него, защото в политиката с обиди не се постигат резултати", писа Борисов в профила си в социалната мрежа по повод изявлението на Бареков по ТВ 7 в сряда.

Борисов подчерта, че е задължително за авторитета на който и да било политик да води политическата си борба интелигентно и с уважение към политическия опонент.

"За мен политиката е битка за доброто на хората, а не отправяне на ругатни, клевети и обиди. Жалко, че Бареков започва политическата си кариера като извършва престъпление. Парите от спечеленото дело ще отидат при нуждаещи се хора"
, посочи още Бойко Борисов.

Бареков: Поръчан съм от кръга "Котараците"

"Поръчан съм от кръга "Котараците" на наемни убийци. Преди седмица е имало среща между Румен Николов-Пашата и Бойко Борисов", разкри в сряда сутринта лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред ТВ 7. Той уточни, че доколкото знае, тази група не е неутрализирана.

Той изрази мнение, че мотивът за поръчката му бил чисто политически, защото Бареков искал да промени системата.

"Възможно е поръчката да е минала и през чужбина. Посъветваха ме да осветля всичко това, за да си дам отсрочка, и убийството ми да не стане тази седмица", заяви още Бареков, който визира като основна причина за мократа поръчка аферата с бюлетините в Костинбродската печатница.

Той каза още, че политиката в страната се е върнала към времената на СИК и ВИС.

"Бойко Борисов уби над 150 човека с Румен Николов-Пашата, той им прибра бизнеса. Говорят, че е присвоил 4 милиарда", заяви още Николай Бареков.

Той допълни, че в четвъртък пуска разследване за бизнеса на Борисов с офшорни компании.

"Ако ме ликвидират, партията ми ще може да съществува и без мен, но така няма да им пречат", каза Бареков.

В съобщение до медиите бе съобщено, че в четвъртък лидерът на гражданско движение "България без цензура" ще даде пресконференция по повод открития, свързани с офшорна фирма, собственост на бившия министър-председател на България, Бойко Борисов.