Полицаите от Асеновград са намерили и иззели в петък автоматичен пистолет „Узи" със заглушител с два пълнителя и 45 патрони, пистолет „Браунинг", автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън" с три патрона, осем опаковки „Амонит", 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрони с различен калибър.

Оръжието е отрито в таванско помещение. Полицията е действала по сигнал, обясни старши комисар Тодор Чонов - директор на пловдивската полиция. Все още не е ясно кой е собственик на оръжието. Предстои да бъдат направени експертизи.

Разпитани ще бъдат всички от фамилия Рашкови, обясни старши комисар Тодор Чонов. По думите му арсеналът е бил скрит, затова не е намерен в първите дни на разследването.

В дома на Иван Рашков живеят децата му. След ексцесиите в Катуница, когато бе опожарена къщата му, тя е необитаема и се охранява от полицията. Образувани са общо пет досъдебин производства срещу Рашкови в прокуратурата в Асеновград и Окръжна прокуратура - Пловдив.

Междувременно вчера Министерство на отбраната съобщи, че 14 невзривени боеприпаси са изчезнали от поделението в с. Челопечене. Министърт на отбраната Аню Ангелов очаква административното разследване да завърши до вторник.

"Това са стари, корозирали боеприпаси, които са изключително опасни. Но привлечени от гилзите, които са използваеми, са привлекли вниманието на крадците", каза той. Военна полиция вече разполага с данни, макар все още да не знае къде са снарядите.