Това съобщи пред “Фокус” Пенчо Пенчев, началник на Авиоотряд 28. Самолетът ще превози медицински екип на Военномедицинска академия, който ще прецени на място състоянието на пострадалия българин, за да го транспортират за лечени.

По първоначална информация младежът е със счупен гръбнак, след като пострадал при катастрофа още през лятото. Той е пострадал в градче, което се намира на 80 км от летището в Крит.

Самолетът ще излети утре с изричното разрешение на министър-председателя Бойко Борисов.

През лятото на миналата година премиерът изпрати самолет до Иран, с който беше транспортиран морякът Панко Тодоров, изпаднал в кома, след като заболял от вирусен менингоенцефалит. За съжаление месеци по-късно той почина.

През март тази година, пък с правителствения “Фалкон”, от Индия беше докаран 38-годишният полицай от Варна Филип Филев. Служителят бил на тримесечно обучение в Делхи, когато внезапно получил рядък вид реакция след поставяне на ваксина, от което била засегната периферната му нервна система.

За последно Борисов изпрати правителствения самолет до Бургас, когато в края на октомври актьорът Христо Мутафчиев получи тежък инсулт по време на снимки. Той вече се възстановява успешно.