Борисов праща самолет за ранен българин в Крит

Самолет на правителствения Авиоотряд 28 ще докара българин, пострадал на остров Крит, за лечение в България.

Обратно в новината

Коментари - Борисов праща самолет за ранен българин в Крит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Простак смотан.. отделили са 0,0001 стотинка от личния ти принос към държавата за да отиде тоя самолет и да спаси един човешки живот и пак плюеш че твоите 0,0001 стотинки не са разпределни правилно... такъв като тебе няма да помогне и на агонизиращо дете пред себе си ако трябва да изхарчи един лев за бензин да го закара до болницата!? няма да ти изпращам пожелания, ама такива като тебе вън от държавата! отивай да береш ягоди на къра в някоя друга страна селянин прост!

Tова е повече от чудесно! A защо не е пратил по-рано? Cега не е ли късно? Mомчето да не би да е на някой от приятелите? Dано Borisov милее както "за царя-така и за пъдаря..." GOD BLESS HIM!!

Да си преди всички човек е хубаво, но когато си Министър Председател отговарящ за цял един народ важи друго: определени правомощия идват с определени задължения. Ако Премиерът като човек иска да спаси някой - нека за своя собствена сметка да плати полет, да изпрати самолет със свои собствени пари. Когато обаче действа като наш Премиер и ангажира целия държавен апарат под една или друга форма, трябва да поставя интересите на целия народ като съвкупност над интересите над отделния индивид. Или казано по друг начин - ако ще похарчва 20 000 лева - да ги разпредели за апаратура за болница, а не за полет за спасяването на един човек. Хубаво или не - това са отговорностите стоящи пред един урпавляващ - да се прогрижи за целия народ, преди отделния индивид; да вижда цялата картина, а не само един детайл.

Много добре го казахте! Дано ви разберат феновете на ББ.

Не те разбирам!Ами ако беше ти?За един българин в нужда е важно да знае,че има държава зад себе си.

И аз ще се опитам да ти обясня.В България нужда изпитват много хора и тези хора не усещат подкрепа от държавата.Затова ние имаме поговоркрка"За едни майка,за други мащеха"

Точно от това се притеснявах! Тези хора просто нямат необходимите първи седем години! Rustica progenies semper villana fuit!

Точно така,чичо Бойко!Ако имаше поне един още като него преди години нямаше да се стигне до оня дипломатически огромен резил с българските медици в Либия.

Браво Бойко! Ако човека не е от прривилегированите, значи имаш душа!

Има душа? Режат от разходите в здравеопазването и за PR пращат самолет с екип на Военномедицинска академия. Гнусна работа, при положение, че в БГ хиляди хора, в това число и малки деца не могат да получат своевременна спешна медицинска помощ. На много места линейките не достигат, а за лекарствата да не говорим. В същото време бюджета на МС (разбирай Бойко Борисов) бележи ръст с 6 млн. лв. Но така е най-лесно. Пада рейтинга - праща самолет. Но защо не поема и разходите. За справка, неговата приятелка банкерката Цветелина Бориславова е на чело в класацията на Forbes.

Доколкото знам горивото за дипломатически, държавни и прочие превозни средства е без всякакви начислени акцизи. Така че не би трябвало да е толкова скъп на данъкоплатеца такъв вид полет. Незнам дали е популизъм на личност или попълизъм с цел да се знае и усеща някаква подкрепа на българите извън пределите на родината...но си е факт, че момчето ще си е на лечение в България... друг е въпроса колко добре е това.

Всеки един живот е ценен, но действително при Бойко акциите изглеждат като проява на евтин популизъм! С изразходваните (а не профукани, пропилени и т.н. средства) можеха да се купят ваксини или да се направи ремонт на болница! Няма право едно лице (физическо или юридическо) да диктува кой и как да живее - поне не с парите на данъкоплатците)!

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ БОЙКО Е ПРЕДИ ВСИЧКО ЧОВЕК. ПОЗДРАВЯВАМ БОРИСОВ!

дали бобо е платил от собственя си дзоб за този глупав начин да се хареса? едва ли. вав време на криза да трошиш парите на бг данакоплаците за евтина реклама си е направо престапление. балгаринат в крит е трябвало да баде транспортиран от авиокоманя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ако твой близък трябваше да го превозят дали коментара щеше да бъде същия ?

Прощавай, абе това момче нямчаше ли здравната осигуровка. Виж, какво, аз когато пътувам в чужбина не пестя пари за това! Има специални клуази в застрахователните договори за помощ при нещастен случай или злополука, вкл. транспортиране и др...

Въпросче - случайно Здравната каса ли ще поеме разноските за самолета? Ако да - .... що няма пари за други, ако не - кой?

"офффф"- просто не може да се усетиш колко си просТ и няма смислъл със теб да говоря.

Айде поговори си ама на какъв език-български перфектен!?!

Браво на Бойко,скорошно оздравяване на момчето!!!

ТЪПИ сте заслувавате си МУТРАТА и ФИЗКУЛТУРНИКА, заслувавате си вместо наградите на МТВ класацията на ПАЙНЕР, заслувавате си всички коити ви се изредиха до сега тук отварям скоба че са много (Ф.Д. Ж.В. И.К. С.С. С.С. Б.Б.) извинявам се ако съм пропуснал някоя свиня то и без това малко хора ще разберат съкращенията, ох забравих си мисълта (на 4 очи с Цветанка Ризова) ох май забравих откъде съм, абе като се замисля с..л съм на тоя народ , жалко само за балкана.................

И името ти е такова и акъла ти е ....офффффф. отивай където искаш - няма да е загуба за никого

е.... тапите и ограничени хора има по форумите отврат

Браво на Бойко!Сега разбирам как се чувстват американците когато закъсат в чужбина и има кой да се погрижи за тях.

Май си гледал прекалено много евтини сериали. Да знаеш, че подобно нещо в САЩ не е възможно (!), ако в застрахователната ти полица няма покритие за подобно услуга. Системата е плащаш- получаваш. Ако не си платил, никой няма до поеме твоите разходи.

Това е направено само за замазване на очите. Щото прати за Хр. Мутафчиев (моите уважения към актьора и човек), който все пак е известен, и за да не изглежда че властта "жертва" самолета само за известни люде, сега прати и за този непознат младеж на о. Крит. Бас ловя с който поиска, че след примерно 3-4 месеца (а може и по-скоро), когато се позабравят тези полети, ако с някой пак обикновен човек недай Боже се случи инцидент, и е нужна спешна медицинска намеса примерно в Унгария или Турция, Боко едва ли ще си мръдне и малкото пръстче. Та мисълта ми е, че сега това е популизъм от чист вид - "Я дай да пратя самолета и за някой случаен един път, че да им затворя устите на онези по форумите и пейките пред блоковете - т.е. да си кача рейтинга, че взе да пада". И си мисли, че ръцете вече са измити, че и подсушени.

Интересно а оня полицай в Индия с инфекцията известен ли беше? А онзи в Иран с менингита той каква звезда беше, а онези в Охрид те чии електорат бяха? Като се замисля от няколкото случая в които е изпращан самолета само един човек е публична личност и това е актьор а не политик или бизнесмен.

Много завиждате на момче със счупен гръбнак.Хайде от мен да мине , пожелавам и на вас да изпратят скоро самолет,въртолет по ваше желание.Най-добре по един куршум в главата боклуци такива.

щото само простотии гледаме и слушаме. 38г полицай е на обучение в Делхи ?!? - може би за борба с масови безредици, причинени от кобри и слонове! Тук не му е направена ваксина, та затова му се прави там! И фръква Фалконя...фръчи до Индия. В същото мреме майки хвъргат зарове, за да определят кое бебе да е в единствения кувьоз на N-ската болница!

Този самолет е за това- да върши някаква работа за доброто на хората. Най сетне някой да го ползва за нещо хубаво, предишните само се возкаха без пари с него. Евала на Бойко за това, и обикновенните хора имат нужда един път да им обърнат внимание.

Ал

Райко, ама то фърченето струва пари. И то Много!

Еми добре тогава, не знаех че е скъпо. Еми сори за момчето, да умира. Като е скъпо летенето - няма начин тогава. Важното е да няма пиар и да няма разходи.

Ейй,нали всички се биете в гърдите какви българи сте,колко сте прави и безгрешни?!Тогава къде ви е бългращината?!Става дума за човешки живот,става въпрос за българин!Стига сте плюли!Много "разбирачи :и "радетели" за справедливост,ей затова сме на тоя хал!Все някой ви е крив,все чуждото канче по-пълно от вашето!

Разходите за един летателен час на правителствения самолет са не повече от $ 1500. В тази цена се включва горивото, което в момента е около $ 300 на тон при среден разход 4-5 тона на час. Правителствените полети не плащат никакви такси по летищата, а няма и разход за екипаж, защото той си получава заплатите от бюджета на авиотряда. "Авиоотрядът не си начислява и никаква печалба, когато вози министри". ....Толкова ли издребнявате бе българи , как може да нямате капчица състрадание и да сте станали толкова коравосърдечни. Дано никой от вас не се нуждае от такава привилегия.

Ал

Не си ли сбъркал цените с по един порядък? Адсурдно е литър керосин да струва 30 стотинки.

Това не е правителствен полет! И не сме безсърдечни към човешката трагедия, но като знам колко дечица се нуждаят от спешна мед. помощ в БГ и вероятно доста от тях биха могле да оживеят на парите, които харчи Бойко за PR. Преди година се наложи да карам моя близък в Военномедицинската академия и разбира се не беше приет. Той също беше българин, имаше мед. осигуровка, но вече не е между живите.

Напълно подкрепям! Аман от злобари и червени драскачи в тоя форум!

Какво подкрепяш?

Остави какво,по-верния въпрос е КАК? Става дума за пари - а кажи КАК подкрепяш?

така де преви сте, хората да се спасяват сами, ама бил болен, ама бил в кома, така де там да си стоят, че на вас пари ни ви се дават, само един ден дано някой от вас не се моли от някое кътче забутано... да има един като него да си ви прибере!

Кипър - забутано кътче?

Колко ли му е било трудно да преплува от Крит до Кипър със счупен гръбнак?Дай да счупим твоя,а ти ще разправяш за колко си взел разстоянието!100% ще поставиш рекорд-не по плуване,а по малоумност!

Ти първо си оправи географията и после пиши по форумите. Крит и Кипър са различни места.

Нали за Христо Мутафчиев , пак беше популизъм и тогава плюехте , отново, че било щото бил известен. Но може би заради бързата намеса , сега този български артист има шанс да живее втори живот. Плюете за 20 -30 хиляди , че отивали за човешки съдби, но ви е по лесно Доган да ви управлява 20 години , докато не се появиха ГЕРБ и ежегодно да ви дои с консултации за милиони.

Е, производителите на хляб, месо, сирене, риба не те ли доят? По тая логика те доят и те? Ама не протестираш нещо?

Нали самолета е пратен да помогне на български гражданин в беда. Не е да превози някой политик на почивка . Плюете за държавни разходи в рамките на 10 - 20 хиляди , но когато се крадът милиони и млрд сте ок.

от евтин популизъм,народа е доведен до просяшка тояга,доходите са замразени,а наш Боко харчи залудо народни пари и пак е център на внимание.Докога?

Да бе, аман от ефтин популизъм. Тоя самолет къде ли не го изпраща Бойко- в Иран ли не беше, в Охрид, за Мутафчиев, сега и в Крит... И всичко това от ефтин популизъм, да си направи пиар... Мама ви шугава, само да плюете знаете! Марш да работите измекяри, когато човек направи нещо добро все гледате да му се изплюете в лицето пумияри крастави... Висите по цял ден по форумите и се оплаквате че нямате пари .

Наистина е тъп популизъм, наистина е медийна реклама и наистина е поредната сцена на "Богът от машината". Не е оправдано като разход, нито като поведение в кризата, в която се намираме, в държавата, в която всеки ден умират хора заради неадекватна медицинска помощ. Така е. Но един глас в мен всеки път ми казва - и все пак: когато един ден Премиера се запъти към отвъдния живот, няма ли спасените от него няколко живота, да са със няколко живота повече от спасените от всеки от нас? Не го оправдавам, но благодарение на него няколко човека ще бъдат спасени. А благодарение на нас? Колко?

Нещо си се объркал. Спасени са от НАС, дето плащаме керосина на самолета и самият самолет. Да предположим: имаш една сметка, която непрекъснато се пълни с пари. Всеки ден - 20 млн. лв., да речем. Взимаш си 3 хил. всеки месец (заплата), и нареждаш камерите на ТВ-тата около тебе и почваш - 100 хил. на тоя, отразявайте, 1 млн. на оня, отразявайте, и т.н. Кой е спасителя, се пита?

Щом е спасен живот значи е евтин популизъм, дали да не ги изчаква ББ да умират и да ги пращат в ковчези и почести сигурно ще е по скъп популизъм

както държи още наши войски в Афганистан ... и това ще стане...а дано да не съм прав

Къде беше, къде беше.. пък после що беше там?!? Дано на никой не му се налага ама все пак това е грижа за хората.. Защо думата популизъм непременно е нарицателно за нещо лошо.. като ви вкарат някоя смешна дума в устите ще се изпотрепете да я повтаряте като папагали.. Лош популизъм би било ако само обещаваха нещо, а нищо не вършеха.. Вие не виждате обещания, а действия и пак всичко било популизъм.. ми то няма как нещата да потръгнат с такъв негативизъм

много точно казано....

Тъп популист..... нищо повече

По-добре популизъм и спасен живот отколкото 13000 заплата за червени прашки. А? Тъп комунист. Не че има умни такива.

Твоето "тъп комунист", явно за Бойко се отнася, тъй като повечето хора във форума не са били членове на БКП.

точно като тебе... нищо повече

НИЕ ЩЕ ГО ПЛАТИМ! Той ще го прати когато се бръкне и плати денгубата на самолета и медицинския екип! Това може да бъде направено, ако хората там са военни или са изпратени от държавата, не за всеки гурбетчия! (с цялото ми уважение към момчето и със съзнанието, че всеки живот е ценен) Щото после няма как да се обясни "какво правим" на многото хора, които така и не дочакват линейка в БГ!

Наистина, това е огромна помощ и е хубаво да се случват такива неща. Но не в момент, в който сме в криза, няма пари за заплати, съкращават се хиляди! Един полет на самолета струва 20 000лв от държавния бюджет!

Аман от всезнайковци. 20 000 евро е полет от София до Лондон на Еърбъс А320. Фалконът е няколко пъти по-лек, разстоянието е също по-кратко.

Дано не ти се налага,но нямаше да реагираш така ако ставаше дума за твой роднина или близък.

Чудя се колко процента от годишния бюджет се отделят за евтин популизъм?!?! Според мен на о. Крит ще му предложат по-добро лечение. Ако такива действия предприема за всеки случай добре, но това са единици! На какъв принцип избира кой българин да бъде транспортиран със самолет и кой да остане на произвола на съдбата? Ако ще го прави нека да е за всички еднакво!!!

Малко се изсилват с тези правителствени транспорти. Това са огромни разходи, а и в Крит има добро здравеопазване.

Сигурно на о.Крит има по-добро здравеопазване,но за хората които са си плащали здравни осигуровки, а не за черноработниците, емигранти като нашето момче, отишло да търси хляба си там - защото у нас не му се предоставя възможността да си изкара такъв!

Ал

Здравната осигуровка струва 16лв на месец.

Ами като работи момчето къде са му парите? Аз работя и плащам осигуровки и пак плащам на доктори и плащам и плащам .......за всичко. Дали той взема моята мизерна заплата?

Ех, къде беше Борисов ,когато търсех помощ за дъщеря ми!Първанов отговори, учтиво и любезно, но думите му всъщност казваха "оправяйте си се сами"

А къде беше ББ когато пострада българския спортист в Чехия преди 4-5 дни

Бих ти отговорил....ама ти си знаеш къде....;)