Местните власти са отстранили камиона, но движението продължава да бъде силно затруднено от силния сняг и навявания. До момента няма информация за пострадали български граждани по информация от посолството.

По-рано днес БНР съобщи за блокиран български автобус в задръстването на въпросната сръбска магистрала. Автобусът с българите е прекарал цялата нощ на магистралата.  Наталия Семкова, която пътува в автобуса, разказа, че през цялата нощ не е имало полиция или някой, който да разчисти магистралата.

МВнР препоръчва на пътуващите да се информират предварително за метеорологичните условия, да имат готовност да пътуват в зимни условия и да спазват правилата на движение. МВР на Република Сърбия обявява следните единни телефони за контакт при необходимост: 00381 193 и 00381 19 85 За контакти с българските дипломатически представителства в Република Сърбия: Посолство на Република България в Белград: Телефон: +381 11 36 13 980 ; +381 11 36 13 990 E-mail: Embassy.Belgrade@mfa.bg Генерално консулство на Република България в Ниш: Телефон: +381 18 516 800 ; +381 18 516 700 Факс: +381 18 516 900 E-mail: Consulate.Nish@mfa.bg.

Междувременно в България метеорологичната обстановка се усложнява. Сняг вали на много места в страната. Оранжев код е обявен в 4 области на Южна и Югозападна България заради значителни снеговалежи.  Кодът е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. Жълт код е обявен за 6 области на Западна и Северозападна България също заради интензивни снеговалежи. Кодът е в сила за областите Кюстендилска, Пернишка, София област, София град, Видинска и Монтанска. В Смолянско има райони, останали без електричество.

Четирима души станаха жертва на ниските температури в съседна Хърватия. Двама възрастни са починали от студовете в Осиек, още един във Валпово. В Загреб е в сила предупреждение за опасно зимно време. Над 200 снегопочистващи машини работят в града, който остана без градски транспорт заради снеговете. Зимата донесе на столичаните хаос в транспорта, прекъсвания в електрозахранването, а пожарната трябваше да отстранява паднали дървета. Общо шест са жертвите на студа днес на Балканите.