По думите му дори деца по на 12-13 години са участвали в най-агресивните прояви по време на протестите
Снощи МВР съобщи за 12-годишно момче, хвърляло камъни срещу полицията. То ще бъде предадено на родителите, като ще им бъде потърсена отговорност и съставено наказателно постановление.

47 души са арестувани в Пловдив, 23-ма в София (по последни данни - 30), 22 във Варна, в Бургас и Пазарджик по 2-ма, в Плевен - 8 (по последни данни - 6 - четирима пълнолетни и две непълнолетни момчета на 15 и 16 години), съобщиха от ведомството.
Има няколко леко пострадали граждани и двама полицаи.

„Главният секретар и СДВР имаха оперативна информация (от ДАНС), че се подготвят различни от мирните протести. Това помогна да се предотвратят по-сериозни конфликти”, каза Вучков, цитиран от "Фокус". Той беше категоричен, че полицията ще действа според закона

"Протестите са организирани в социалните мрежи в интернет, но полицията насища населените места с присъствие, защото не бива да допускаме да възникне междуетнически конфликт", допълни Вучков.

Ситуацията в ромските квартали в Пловдив е спокойна, коментира още той. „Етническите групи са много податливи на слухове. Но ние се свързахме с техни лидери и на място успокоихме хората. Ако някой мисли да нахлуе в такива махали, населени с роми, ще срещне сериозен отпор от органите на реда”, беше категоричен заместникът на Цветан Цветанов, който го замества по време на отпуска му заради предизборната кампания.

18 от арестуваните общо 22 души във Варна остават в ареста, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева. Тя посочи, че сред задържаните е имало и трима непълнолетни, които вече са освободени и предадени на родителите си.
Още снощи бе пуснат и задържаният кандидат за кмет на Варна от ВМРО Костадин Костадинов.

Арестите в София
34 души са задържани от служителите на реда при протестите в София. Сред задържаните са петима непълнолетни и един малолетен. Те са предадени на родителите. Започнати са незабавни производства, уточни градският прокурор на София Николай Кокинов. Повдигнатите обвинения са за хулиганство, за унищожаване и повреждане на имущество.
"Очакваме около 30 обвинения. Вероятно в рамките на три дни ще приключим производствата, дори още днес може да имаме присъди”, добави градският прокурор.

От "Пирогов"
На петима души, пострадали при протест в София, е оказана медицинска помощ, съобщиха от болницата. В понеделник в 21.10 ч., в Спешното консултативно отделение са постъпили трима мъже, млада жена и момче, пострадали по време на протест пред хотел „Шератон” и джамията. Между мъжете има полицай.
Всички са освободени за домашно лечение, с контузии по тялото и главата.

В Катуница - тук няма място за "Атака"
"Тук няма място за партия "Атака" и нейният лидер Волен Сидеров. Тук той няма да стъпи", казаха жители на село Катуница в пряко включване тази сутрин по Нова телевизия, цитирани от БГНЕС.
Жителите многократно подчертаха, че в Катуница няма етнически проблем и конфликт.
"Снощи първите братовчеди на престъпния бос Цар Киро дойдоха при нас и ни изразиха своите съболезнования. Те ни прегърнаха", каза един от тях и добави: "Политиците жестоко злоупотребяват с нашата трагедия. Тук няма място за "Атака" и Сидеров".