Сигналът за свадата бил подаден тази сутрин към 05.10 часа от полицай, който алармирал, че на улицата се бият около 20-ина души, солидно почерпени с алкохол, съобщиха от МВР. По-късно стана ясно, че са се сбили 14 души.

Светкавично пристигнали екипи от столичното Първо РУП и СДВР, които заварили истинско меле, добавят оттам. Благодарение на бързата им намеса, боят бил прекратен, а участниците отведени в районното полицейско управление.
В побоя няма тежко пострадали, въпреки че някои от побойниците използвали палки.

Свадата започнала още в заведението между две компании, празнували  различни поводи, добавят от МВР.
Едните младежи запели песни във възхвала на ЦСКА обаче подразнили другите празнуващи, които се оказали върли левскари.
На сутринта, когато си тръгвали, двете компании се засекли на входа на заведението и спорът кой отбор е по-велик бързо прераснал в бой, предаде БГНЕС.

С полицейска мярка за дребно хулиганство за 24 часа е задържан 24-годишният Я.Ц. Докато служителите на реда се опитвали да разтърват побойниците, той се държал грубо, псувал, нападал и пречел на полицаите.
Десет души са били разпитани и след това освободени, съобщи bTV.
По-късно младият мъж е осъден на 300 лева по Указа за борба с дребното хулиганство, уточниха от СДВР пред "Фокус".

Директорът на полицията старши комисар Валери Йорданов заяви, че след като е предотвратен боят и лицата са били закарани в Първо Районно управление, са започнали да се прегръщат и да се извиняват

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че в 5.05 ч. са приели 26-годишен мъж, ранен при бой между 7-8 души на ул. „Ген. Гурко”. Скоро след приемането му, той отказал лечение и напуснал болницата срещу подпис.

Вчера 19-годишният студент от УНСС Марио Данчев бе наръган фатално с нож при бой в Студентски град. Задържан бе 19-годишен младеж - негов съквартирант. Заради инцидента министърът на образованието Сергей Игнатов свика спешна среща на ректорите и заяви, че всички общежития в Студентски град ще се управляват от Министерство на образованието чрез дружеството "Студентски столове и общежития" и ще бъде въведена желязна дисциплина.

Миналата седмица ММА боецът Благой Иванов-Багата пък бе наръган с нож при бой в столично заведение. Компанията му била нападната от групата около Дъмпела, представител на люлинския ъндърграунд. По-късно той бе задържан.

Двата среднощни инцидента станаха след обилна алкохолна почерпка.