Инцидентът е станал около 5.30 часа тази сутрин, след като колата направила опит за обратен завой на кръстовището, предаде БТА.

След като се е сблъскала с трамвая, водачката на автомобила и нейната спътничка  излезли и пребили ватманката на мотрисата. Тя е настанена в болница със счупване на тазобедрена става.
Полицията е установила, че шофьорката е била с над 1,2 промила алкохол. Заради инцидента за над половин час е било спряно движението на трамвайни мотриси.

Това е вторият случай, при който става инцидент с трамвай в този участък за последните две седмици. При първия възрастна жена беше закачена от мотриса, тъй като при пресичане остана между два разминаващи се трамвая.

От "Пирогов" междувременно съобщиха, че 43-годишната ватманка е приета в болницата с две счупвания на дясната тазобедрена става в 6,15 часа, след като е била транспортирана с линейка.
"Столичен електротранспорт" и синдикатите в дружеството са осигурили средствата за операциите на пострадалата при инцидент рано тази сутрин ватманка, съобщиха за БТА от дружеството.

По-късно от МВР уточниха, че лекият автомобил "Фолксваген Голф", участник в инцидента е бил управляван от 26-годишна жена с инициали П. Ц. Заедно със своята спътничка те са пребили ватманката.  Срещу 26-годишната шофьорка е образувано бързо производство за нанасяне на средна телесна повреда, за което законът предвижда до 5 г. затвор. Тя е задържана за 24 часа, за случая е уведомена Софийска районна прокуратура.

"Столичен електротранспорт" ще предяви също иск към извършителката, каза за БТА изпълнителният директор Евгений Ганчев. Според колективния трудов договор на дружеството ръководстово е задължено да оказва всякаква правна помощ при случаи, в които при изпълнение на трудовите си задължения има пострадали служили, допълни той.

Пострадалата ватманка е семейна, като съпругът й също е ватман в "Столичен електротранспорт".