В понеделник следобед с шествие от Софийския университет "Св. Климент Охридски" до Народното събрание подписите ще бъдат внесени. Това заяви проф. Георги Близнашки, който оглавява инициативния комитет за събиране на подписите, пред Дарик.

"Това е огромно усилие и огромно множество подписи и волята на хората зад тях трябва да бъде уважена",
заяви Близнашки.

По думите му най-доброто е референдумът да бъде насрочен в деня на европейските избори. Идеята за събиране на подписите за референдум за избирателната система е на ГЕРБ. Те бяха събирани по пунктове в цялата страна.

Според Близнашки огромна работа са свършили и политическите партии, с помощта на които в партийни клубове и симпатизанти са се събирали подписите.

По повод коментарите на заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова, че е съмнително колко бързо са събрани подписите, Близнашки коментира: "Да оставим Мая Манолова да говори, каквото намери за добре. Подписката беше събрана бързо, защото събра в себе си протестните настроения на обществото".

Хора, които не си показват носа от зад загражденията пред Народното събрание, няма как да видят как се събираха подписите в подлеза на Софийския университет "Св. Климент Охридски", заяви още Близнашки.

АНКЕТА: Да има ли референдум за избирателната система?