Девет души загинаха, след като сцена в Мексико се срути, съобщава Би Би Си. Причината за инцидента е внезапен силен порив на вятъра, който е съборил конструкцията. 

Жертвите са осем възрастни и едно дете.

Около 50 души са ранени, като трима от тях са откарани в болница в тежко състояние и са били оперирани. Сцената е била издигната за предизборно събитие на мексиканската партия "Гражданско движение" в северозападния щат Нуево Леон, съобщи губернаторът на щата Самуел Гарсия.

Директорът на Мексиканския институт за социална сигурност написа в социалните мрежи, че в местни клиники е оказана медицинска помощ на десетки хора.

Кандидатът за президент на центристкото "Гражданско движение" Хорхе Алварес Майнес уточни в социалните мрежи, че силен порив на вятъра е съборил сцената в град Сан Педро Гарса Гарсия, който се намира близо до индустриалния хъб Монтерей.

Снимка: AP/Alberto Lopez/БТА

Алварес Майнес написа, че самият той е добре, след като е бил откаран в местна болница, но членове на екипа му са били ранени, затова той отменя мероприятията от кампанията си, предава БТА.

Снимка: AP/Alberto Lopez/БТА

Според социологическите проучвания Алварес Майнес ще се класира на трето място на президентските избори, които ще бъдат произведени на 2 юни.

Снимка: AP/Alberto Lopez/БТА

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор поднесе съболезнованията си на роднините, приятелите и политическите поддръжници на пострадалите.

Снимка: AP/Alberto Lopez/БТА