Коментари - Внасят 550 000 подписа за изборен референдум в понеделник | Днес.dir.bg

Внасят 550 000 подписа за изборен референдум в понеделник

Подписите за свикване на референдум за избирателната система са към 550 хиляди. Те все още се проверяват, като обработката им ще приключи до понеделник по обяд.

Обратно в новината

Коментари - Внасят 550 000 подписа за изборен референдум в понеделник | Днес.dir.bg

Коментари

мероприятие на герберастко-седерастките активисти, командвани от Плевела и задкулисният олигархичен и продажен кръг около него. По-миналата събота минах през подлеза на СУ, още като слизах по стълбита, видях някакъв плакат, опънат между две колони. Когато минах пред него, разбрах че става въпрос за събиране на въпросните подписи. За десетина минути не видях нито един не само да се подписва, но и да провява какъвто и да е интерес, напротив, хората заобикаляха издалеко плаката и няколкото активисти. А имаше много народ. Струва ми се, че това ще е поредната измама на герберастите и на т.нар. президент, който също беше избран с измама. Очаквам в скоро време да се разбере какви и колко данни са били взети по незаконен начин и фалшифицирани от герберастите. С други думи очаквам поредния скандал, създаден от герберастите и Плевела.

утре ще ни предложат поредното цирково шествие с дълбоко медиино "преклонение" и навеждане,допълнено от арт статисти за поръчкова фотография.ами нищо особено,вече свикнахме с човешкста нищета на участниците!

върха на наглоста с поредните манипулации на кръга капитал за опростачване на простолюдието.професор,които се излага пред цяла българия с инсцинировка на противоконституционен референдум,включваш задължително и порнографското електронно гласуване, мечтата на ит мениджърката безуханова.и много било "удобно"в деня на изборите,щото те не са "важни",нито "кандидатите",ами да лепнем и нещо тъпо за отвличане на вниманието от реалноста,че да гласуваме като хаптали.още се надяват ,че хората могат да се водят за носа.

"...да твърдиш, че само Мая Манолова е търсила неуспешно масички за подписката, значи, че или не следиш медиите, или отново манипулираш. Такава проверка правим ние от дни, такава проверка направиха национална телевизия, национална информационна агенция и национален ежедневник. Или и ние не излизаме от парламента? А гордостта, че в подлеза на СУ има масичка, за мен е смешна с една масичка ли събрахте 550 000 подписа? Още един аргумент партиите били събирали по офиси, а доброволците ходели от врата на врата, е смешен по своето естество, защото освен в изолирани места, няма такива доброволци никъде. Ще ме прощава Близнашки, но трима Свидетели на Йехова като тръгнат из града и разбират всички. Как бе техните хиляди доброволци никой не ги видя? Тъжно е да гледам падението на множество хора, които си дъвчат езика нервно само и само да не кажат истината, а тя е, че Близнашки просто се съгласи ГЕРБ да му съберат подписи чрез масиви с лични данни на гербаджийските кметове. Как си обяснявате липсата на традиционната Фейсбук хиперактивност на активистите на протеста? Как си обяснявате, че няма един техен призив за събиране на подписи? Просто, приятели. И те самите знаят, че участват в лъжа и в момента ги е срам. И трябва да ги е срам." ТОВА НЕ Е НАПИСАНО ОТ МАЯ МАНОЛОВА, А ОТ ДРУГ ЧОВЕК ЗАНИМАВАЛ СЕ НА ПРАКТИКА С ОРГАНИЗИРАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМИ.

Виждам че има доста глупаци, които смятат, че субсидиите трябва да се отменят. Да кажат как ще се финансирата партиите. Или искат всички партии да са като тази на Капута, просто още една фирма на господаря му - Пеевски, създадена за политически поръчки.

Субсидиите ТРЯБВА да изчезнат, защото дискриминират безпартийните. И ТРЯБВА да изчезнат заедно с всяка една законово наложена привилегия на партиите в изборните кампании. Защо? Защото това е дискриминация на безпартийните. Набийте си го в главите. И ще стане по един или друг начин, щото историята не търпи такива глупости вечно.

Естествено, че мая-турбото няма да признава подписката.....тя, горката, не би могла да си представи колко хора с тази подписка фактически са гласували против нея самата и против прословутата й партия!!!! ОСТАВКА!

С референдума скоро ще дойде времето когато ще се изпикаем на управляващите във врата!!

Ти и сега пикаеш без да си сваляш гащите.

Мая мисли,че от нея започва летоброенето. Ами! Имаше една Клара Маринова и тя на всяка тенджера капак,все се изказваше, ама Майчето е къде по-напориста. То да разведеш тежко семейство с деца, да станеш зам.председател на НС - видяхме ги къде отиват тези зам.председатели.А Майчето с нейният министърздраво ще се налапат - то това министерство гълта яко пари.Но никога не е късно да станат за резил, впрочем вече са станали и за присмех.Боже - млади-луди-влюбени.

8901

Кюстендилската ... бълва змии,гущери и червени жаби,но както е казал професорът - да оставим Манолова да си бълва каквото иска.Точно казано.Сега да видим червените ескадрони как ще отклонят референдума.А Съслето ако иска да променя въпросите на референдума да си събере негова си подписка за неговите въпроси.Само да има предвид,че и неговата подписка ще проверяваме.А неговите въпроси,които иска да поставя противоречат на ЗАКОНА ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ.

И какъв точно ще е въпроса? Иначе няма лошо да се питат хората.

РЕФЕРЕНДУМ ЩЕ ИМА - за ужас на всички нечистоплътни комунисти!Това ще е най -главният резултат от подписката.Резултати вече има _-вижда се реакцията на червения боклук,неуважение към половин милион мнения на сводни по дух граждани.Абе,не ви ли минава през акъла,че голяма част от подписалите се може да са ваши близки и съмишленици!

Половин милион мнения събрани от 100-200 хонорарни активисти. Влизаш в Националната база данни и всички са съгласни, даже и подписали!

Нама умрели, сбъркани ЕГН и имена, всичко е точно и......става бързо! Хак им на проверяващите!

Мъчно ми е за хората които повярваха и продължават да вярват на този плъзмодий, на този изменик и предател,така наречения проф. Близашки . Та той,мили хора, утре и вас ще предаде,стига някой да му подаде по голям кокал.Като нищо ще ви хвърли на кучетата и ще продължи да върши своите мръсни дела и врътки.Наивно е да си мислим,че мръсните си игри той играе за нянкакъвси патриотизъм или идеализъм.Няма такова нещо,той е мръсник и такъв ще си остане до края на подлия си живот.

когато аз се подписах, бях в един магазин, навън мина човека с подписката и след като попита иска ли някой да се запише трябва да ви кажа, че всички се подписаха. това стана за няколко минути и съм сигурен, че хората бяха с различни политически възгледи, но искаха гласът им да се чува. подписите за БеляНЕ се събраха много трудно, защото никой не го искаше!

аз съм се подписал , сетра ми, да не говорим за колеги! Комунистите са лъжци и манипулатори! в бсп цари простотия до шия!!!

A президента и неговия кръг капитал,божи кравички!Eх,какви дебили!

Abu Talib

Струва ми се, че професор д-р Близнашки трябва да се изяви като истински професор. Тоест, да настоява референдумът да се произнесе за това трябва ли ни Закон за Изборите!!Никакви си там кодекси, които са параван на БСП за правене на зулуми.

Това е пълна измама на ГЕРБ със събирането на подписи, както и глупавите приказки на Боко-тиквата, че 11 пъти бил побеждавал Станишев. Този човек толкова се е чалнал, че как още не е в лудницата се чудя..? Опазил ни Господ от него. Нали ГЕРБ измениха ИК за да си осигурят бъдещи победи. Сега врякнаха, че нямало нищо променено в новия ИК. Те не съзнават, че си противоречат всеки път. Не им вярвайте. Аз не съм за никакви референдуми, които произлизата от ГЕРБ. В Швейцария се правят референдуми, но на теми, които засягат пряко жизнения стандарт на хората. Защо Борисов не се погрижи малко за българите, които нарече пред света, че са направени от лош материал..?. Да внесе референдум за повишаване на жизненото състояние на хората с ниски доходи, на инвалидите , възрастните хора и т.н. В Швейцария има отстъпки в цените на услугите почти за всичко за инвалиди и хора над 75 години. Така, че не ми говорете за ГЕРБ. Това са най големите мерзавци и гадняри от всички партии, които са били на власт до сега в България през т.н. преход.

Прав си , пич ! Ама погледни герб отрепките са те налазили с "минуси".

ПОДПИСКАТА Е ФАЛШИВА, ТЕ СИ ПОПЪЛВАХА РАЗНИ ИМЕНА С ЛЯВАТА ПОСЛЕ С ДЯСНАТА РЪКА ЗА ДА НЕ СИ ПРИЛИЧАТ РЪКОПИСИТЕ. ТОВА СА ФАЛШИФИКАТИ И НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ВЯРВА. ТОВА ГО ПРАВЯТ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ- АБВ- НЕКА ГОСПОД ГИ НАКАЖЕ ПОНЕЖЕ НЕ СА ВЯРВАЩИ. СМЪРТ ЗА АБВ

Abu Talib

Нико, Първанов е човек, който натрупа доста стаж в НС и в Президенството.Макар и пенсионер, не би било никак лошо да се използва неговия потенциал, а не да му се пожелава смърт.Няма пречки да стане и председетал на Републиканския Съвет.Аз го подкрепям по Форумите като се надявам, че не го сплашвам, като критикувам остро някои негови бивши вече съидейници.Дано критиката ми е хванала малко декиш.

Ех, че то има и други безгръбначни...

.Нико вярваш лиси?

Да се даде право на партиините активисти да проверяват по избирателните списъци кой не е гласувал и да го подкарват към урните, това ще бъде върхът на "демокрацията"!

Приятели мисля че сега е момента да се направи нещо ,за да сменим изборните правила.Около мен събрахме над 300 подписа и ги предадохме.От чужбина емигранти -българи масово се включиха. Всички към които се обърнахме в България се включиха със голямо желание.УСПЕХ!!

Със смяната на изборната система се сменят само представителите на действителния управляващ ЧИЧКО ПАРИЧКО в т.н. Народно събрание.

ЗАКОНА НА МАЯ И ИСКРА СА ЕДНИ И СЪЩИ

Съществува схващането, че гласоподавателите са апатични , разочаровани и упражняват протестен вот - тоест не гласуват и че ако бъдат задължени да гласуват , те ще направят правилния избор . Вероятно има доста логика в това , но аз се сънявам , че това може да промени съществено съотнощението на силите. Много приказки се изприказваха и написаха , когато се сравняваше сталинизма (болшевизма ) и национал социализма и обикновенно се стига до извода , че са идентични. Това по принцип се прави по пропагандни причини и от друга страна диктатурите са доста сходни и в крайна степен водят до самоунищожение. Но в икономическата област , ако се абстрахираме от използванет на принудителен труд по време на войната, системите са различни. И например тази при третия райх би могла да изведе обществото от мизерията. Какво имам предвид? Нямам намерение да реабилитирам национал социализма , но искам да обясня защо вече 25 години тъпчем на едно място. Значи при третия райх икономичските доктрини са наложени от професори по икономика , които често пъти не са били нацисти или са били членове на партията, защото постът им е изисквал това. Та тези доктрини са прагматични и са оптимални за определена икономическа ситуация. За периода непосредствено след 1933 година ( инфлация и безработица ) проф. Шахт. За времето на войната фон Шпер ( специализация и укрупняване) за след 1945 година нещо което би трябвало да ни интересува проф. Ерхад - социално пазарно стопанство. Понеже това стопанство вои до социална държава , тя води до големи данъци за богатите , тази доктрина се игнорира и се лансира неоконсерватизма , като унивесално лекарство. Ако това е сработило в английски условия , в Източна Европа това води до олигархия, масова бедност и провал на реформаторите. Изглежда , че социалната пазарна икономика е един етап , който не може да се прескочи за страни от бившия източен блок.

Пли задължително гласуване процента на гласували ще се вдигне към поне 80% Това означава над 5 милиона гласоподаватели.За БСП гласуват около милион-това от 5 милиона значи 20%.....За ДПС нещата са още по-страшни.....може и да останат извън Парламента....Та затова Мая пчеличката толкова упорито избягва истински промени в избирателния кодекс!!!

При едно задължително гласуване, броят на гласувалите би бил над 90 %, защото негласувалите плащат някаква глоба , ако нямат уважителна причина. Но 4 % от 5 милиона са 200 000 , а от 6 милиона 240 000- числа , които ДПС винаги е имала. От друга страна разочаровани има не само сред "десницата" , но и сред левицата.И при едно задължително гласуване , тези които имат отрицателен вот , тоест не гласуват, вероятно ще продължат с него гласувйки за партии фантоми. Това може да вкара Синьо единство например, но може да вкара и някаква партия на старшините от запаса. Това е в рамката на шегата разбира се.

Докъде я добутахме... Да искаме задължим обезверените, апатичните и неграмотните да решават съдбините на държавата. Подигравка с мислещите избиратели - гласовете им да се обезценят в тълпата. Подигравка и с безпартийните, несимпатизиращи на големи партии - които всъщност нямат за какво да гласуват. И като гледам по-долу с какъв ентусиазъм сами си слагаме хомота на шията... явно си го заслужаваме.

Мислещите избиратели просто не гласуваха и оставиха немислещите, но верни на БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ да гласуват. Затова е такъв резултата днес.

Мислещите не гласуваха, щото не припознаха никой, за когото да гласуват. А не припознаха никой, защото никой не ги пита за собственото им мнение и за собствените им кандидати. Как точно задължителното гласуване променя тоя факт? Мен лично ме вбесява идеята да гласувам с празна бюлетина и гласът ми да бъде преброен с този на неграмотните, а някакви политолози-гъзоблизци на партократите да обясняват по телевизията колко съм бил глупав, че не съм гласувал за техните любими-господари.

Истината е в задължителното гласуване и е жалко ,че много хора са достатъчно тъпи да го отхвърлят само заради думата.Доган на минали парламентарни изборо заяви,че за ДПС ще гласуват 625 345 човека.Ни повече ,ни по-малко.Ха сега,тъпаци,сметнете какво става с процентите на ДПС при двойно повече гласували!?Новите 50 процента ще отидат в новите малки партии и картинката ще е качествено различна!

Ти сериозно ли? Голяма част от негласувалите са чували само за ГЕРБ и БСП. Новите проценти ще отидат в малки партии, ама друг път. Останалата част от хората не гласуват, щото са отвратени от системата. Няма да станат по-малко отвратени, когато ги задължиш да гласуват. Само ще започнат да се чувстват още по-отвратени от подигравката, на която са подложени с това си задължение. Съвсем отделен е фактът, че 100% гласуване бетонира партокрацията независимо от цвета й, щото изчезва барометърът за народното недоволство - ниското избирателно участие.

Какво се иска в тази подписка - някой ще ми обясни ли?! Ако е за задължително гласуване, аз съм против! Ако е за гласуване само с ценз и до определена възраст, аз съм за!

По- важно е да може да се гласува по електроннен път от това задължоително да се гласува. И аз съм за ценз, ама няма да мине.

И защо електронното гласуване е по-важно ?Погледни стстистиката-колко хора ще гласуват извън досега гласувалите?Мизерно малък процент и в крайна сметка запазване на статуквото!

Какви са тези педалчета, дето цъкат минусчета! Искате да се гласува задължително за гея, бея и злодея ли?! Или за Боко Тиквата, Бюрека или някой друг идиот?!

Герберастията се гърчи в предсмътни гърчове.

Хайде Мая Костинбродска и Ники Лай*ът с чисти ръце да удостоверят истинноста на подписите и главно: ЖЕЛАНИЕТО НА НАЦИЯТА ЗА КАРДИНАЛНА ПРОМЯНА - БЕЗ БСП

ти полюции запази за себе си.

за щастие има кой да защити България от герберските фалшификатори и подстрекатели. Номера няма да мине бай Близнашки, колкото и да са ти платили от Дондуков 2.

Защо не си пиеш лекарствата? Не се преуморявай от тролене, че няма кой да гласува за червените боклуци!!!

Костинброд 3 няма да има.

повече лъжи и измами на Мая Общата и Бюреков!

за референдум *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

я проверете добре личните данни, да не се окаже, че и аз - не подписалия- съм "подписал"! Иначе на професора ще му се стъжни! Уверен съм за фалшификация на тази подписка и ще предизвикам прокурорска проверка за измама- професора ще лежи в затвора, със сигурност! И на троловете - ма...та ви!

моя подпис, защото ми писна турците да гласуват по два пъти,и в Турция и после след обяда в България. За българите в чужбина да няма бюра за гласуване или да са им на хиляди километри, или на тези , които в деня на избори им се налага да пътуват или по други важни причини да могат само електронно да гласуват!

ЧЕ В ДУПНИЦА НЕ ВИДЯХ ДА ИМА ПОДПИСКА,ТОЯ ПАРТИЕН ФУНКЦИОНЕР НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ СТАРАТА НОМЕНКЛАТУРА ПИШЕТЕ ЧЕ БАЩА МИ РАЗКАЗВАШЕ ЗА НЕГО- ДАНО НЕ БЪРКАМ

подписвам се само за обявяване и отваряне на сметките на всички политици и олигарси в държавата това е възможно но няма да искат -защото още им с краде и навън - хайде да види народа кой кой е иначе НЕ

В събота вечер банкянската тиква плаща двойно??!!

Няма смисъл от референдум!Мнозинството в парламента го гласува!Т.е. мнозинството от народа иска така да бъдат проведени изборите ,а не по Костинбродски!

Колко е весело във форума, чета само на платени драскачи, как взаимно се надлъгват. В крайна сметка, някой който не е платен дали ви чете простотиите???

Естествено, че не коментират само платени драскачи. Колкото и да има манипулации, все ще влезе в главите на хората, че не може все да чакаме друг да ни оправя, а тука е един начин за разпространяване на мнения. Който може да мисли, ще прозре положителното.

не се притеснявай,

Нищо няма да постигнат мръсните гербаджии. Ако ще да се съдерат референдум заедно с евроизборите няма да има. Естествено,че пак са направили шашма. Всички общини в София са гербаджийски кенефи и е ясно как са използвали масивите на ГРАО. Герб може да постигне нещо само с измами и фалшификация. И аз видях подписката пред ректората. Мръсните,нагли изроди от ГЕРБ са направили фалшива подписка уж за субсидиите,а всъщност да ловят балъци за референдума на Плевнята.Ако нямаше АБВ и платени подлоги като Близнашки,никога няма да спечелят изборите. Само утайката на обществото гласува за ГЕРБ. В честни избори те никога няма да спечелят. За това разчитат на ренегати и продажници.

Отвратен съм. Не гласувам за ГЕРБ, но при теб си личи тролщината. От километри! Смотаняк и изрод, комунист и национален предател.

Смотаняци,изроди и предатели са точно гербаджиите. Най-долното,некадърно,корумпирано и престъпно управление.

Подкрепям ДДТ. Субсидиите за партиите и депутятския имунитет са достатъчно "горещи' теми на които трябва да има решение - от страна на народа, разбира се.

Вчера видях, все още да се събират подписи в подлеза на метрото на Сердика и мн се изненадах. Още ли събират. Майчето да не каже, че не е имало никъде, хора които събират подписи. Имаше и бяха на масичка и столчеее и си пишеше на надписа-подписи за референдум. Мая неграмотна ли си, сляпа ли си??? не знам ама се излагаш като пълна кифладжийка, бабите на село ли се опитваш да манипулираш?!!

на Мая Общата-. Тя много добре си знае, че подписка има и че се подписваме! Удобно й е да лъже, както излъга за Костинброд. За жалост има доверчиви хора, които й вярват, че с тези, резервни бюлетини може да стане шашма!

червенише бетонни кратуни почват да замислят конспирации ала Костинброд

Я да надникнем в тая подписка , събрана , незнайно къде , незнайно как и незнайно от кого !!!Да не излезе поредната Борисова и Цветанова фалшификация???

, ако с евроизборите, се направи референдум, няма да се харчат допълнително пари? Страх ви от референдума, защото може случайно народа да гласува за електронни избори, и за задължително (аз за задължително съм против, не е демократично). Но тогава , ако това стане, сбогом на купуването на гласове.

Тролове,на работа!Вашите работодатели са ви дали опорните точки-плюене,маскарене,обиди към всички нас които"Много ви се извиняваме,че се подписахме за референдума"и не сме достойни да живеем в държавата на Станишев,Мая,Моника и дреги крадбиви отрепки!Вие в коя България живеете??

Вчера вечерта в подлеза на Университета младежи събираха подписи срещу партийните субсидии. Имаше дори информационни плакати. Тъй като аз и много други смятаме, че това е правилно приех да се подпиша и попълня данните си. Преди да запиша името си забелязах, че на страницата липсва заглавие, което да указва под какво се подписвам. Зачертах написаното и казах на младото момче, че това е недостойна измама.Подписите биха могли да се използват за какво ли не - например за подкрепа на престъпник. Моля, внимавайте под какво се подписвате.!

Това сигурно са били от червените студенти, които събират фалшиви подписи и после ги унищожават за да подведат хората. На това, което аз се подписах си имаше заглавие на всеки лист...

тези подписи и те ли са творение на Костинбродската печатница,защото по шменти-капелите нямат равни в герб.....добре би било да се проверят колко са верни.....

Герб са царе на фалшификацийте.

Комуниста Близнашки изпълнява заръките на комуниста Плевнелиев, който пък изпълнява заповедите на господаря си комуниста Борисов, който пък го съветват комунистката Румямана Коларова и протестера Кристиан Таков.

подобен на изборитие 2011, които докараха м/у др. идиота Плевнелиев на Дондуков 2.

Ха сега да ви видим червени бетонни кратуни

Това е началото на падането на това правителство.

Дай Боже! Дано хората престанат сляпо да вярват на партийките си, които и да са те, а се вълнуват само от интересите на България! Дано, дано...

гладна кокошка просо сънува! Върви ли надницата?

Референдумът е чудесно нещо. Но за да бъде представителен, и за да се повиши активността по време на евроизборите (нали, дай Боже, референдумът ще е с тях), предлагам да се включи още два въпроса: 1) Да получават ли партиите субсидии; 2) Да се премахне ли депутатският имунитет. Тогава участието ще е 100%!

3. (не на последно място) Да се затвори ли Правителствена болница и властимащите да се лекуват от лекарите на народа?

Странно.. ако се беше потрудил, щеше да разбереш че ввсеки може да отиде да се лекува в Болница Лозенец, тя не само за властимащите, там се лекуват и всички които знаят че просто е една болница. Само невежеството ви пази от това там да влизат и обикновенни хора... както се казва една лъжа повторена много пъти и става истина.... същото важи и за така наречената правителствена болница... тя си е обикновенна МБАЛ като всички останали

jingiby

Защо ли никоя партия не инициира референдум около присъединяването ни към НАТО или ЕС? Или например за избор на Велико Народно Събрание, което да приеме нова Конституция, която да промени системата на държавно управление и устройство, включително и избирателната система?

Коментари - Внасят 550 000 подписа за изборен референдум в понеделник | Днес.dir.bg

Внасят 550 000 подписа за изборен референдум в понеделник

Подписите за свикване на референдум за избирателната система са към 550 хиляди. Те все още се проверяват, като обработката им ще приключи до понеделник по обяд.

Обратно в новината

Коментари - Внасят 550 000 подписа за изборен референдум в понеделник | Днес.dir.bg

Коментари

мероприятие на герберастко-седерастките активисти, командвани от Плевела и задкулисният олигархичен и продажен кръг около него. По-миналата събота минах през подлеза на СУ, още като слизах по стълбита, видях някакъв плакат, опънат между две колони. Когато минах пред него, разбрах че става въпрос за събиране на въпросните подписи. За десетина минути не видях нито един не само да се подписва, но и да провява какъвто и да е интерес, напротив, хората заобикаляха издалеко плаката и няколкото активисти. А имаше много народ. Струва ми се, че това ще е поредната измама на герберастите и на т.нар. президент, който също беше избран с измама. Очаквам в скоро време да се разбере какви и колко данни са били взети по незаконен начин и фалшифицирани от герберастите. С други думи очаквам поредния скандал, създаден от герберастите и Плевела.

утре ще ни предложат поредното цирково шествие с дълбоко медиино "преклонение" и навеждане,допълнено от арт статисти за поръчкова фотография.ами нищо особено,вече свикнахме с човешкста нищета на участниците!

върха на наглоста с поредните манипулации на кръга капитал за опростачване на простолюдието.професор,които се излага пред цяла българия с инсцинировка на противоконституционен референдум,включваш задължително и порнографското електронно гласуване, мечтата на ит мениджърката безуханова.и много било "удобно"в деня на изборите,щото те не са "важни",нито "кандидатите",ами да лепнем и нещо тъпо за отвличане на вниманието от реалноста,че да гласуваме като хаптали.още се надяват ,че хората могат да се водят за носа.

"...да твърдиш, че само Мая Манолова е търсила неуспешно масички за подписката, значи, че или не следиш медиите, или отново манипулираш. Такава проверка правим ние от дни, такава проверка направиха национална телевизия, национална информационна агенция и национален ежедневник. Или и ние не излизаме от парламента? А гордостта, че в подлеза на СУ има масичка, за мен е смешна с една масичка ли събрахте 550 000 подписа? Още един аргумент партиите били събирали по офиси, а доброволците ходели от врата на врата, е смешен по своето естество, защото освен в изолирани места, няма такива доброволци никъде. Ще ме прощава Близнашки, но трима Свидетели на Йехова като тръгнат из града и разбират всички. Как бе техните хиляди доброволци никой не ги видя? Тъжно е да гледам падението на множество хора, които си дъвчат езика нервно само и само да не кажат истината, а тя е, че Близнашки просто се съгласи ГЕРБ да му съберат подписи чрез масиви с лични данни на гербаджийските кметове. Как си обяснявате липсата на традиционната Фейсбук хиперактивност на активистите на протеста? Как си обяснявате, че няма един техен призив за събиране на подписи? Просто, приятели. И те самите знаят, че участват в лъжа и в момента ги е срам. И трябва да ги е срам." ТОВА НЕ Е НАПИСАНО ОТ МАЯ МАНОЛОВА, А ОТ ДРУГ ЧОВЕК ЗАНИМАВАЛ СЕ НА ПРАКТИКА С ОРГАНИЗИРАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМИ.

Виждам че има доста глупаци, които смятат, че субсидиите трябва да се отменят. Да кажат как ще се финансирата партиите. Или искат всички партии да са като тази на Капута, просто още една фирма на господаря му - Пеевски, създадена за политически поръчки.

Субсидиите ТРЯБВА да изчезнат, защото дискриминират безпартийните. И ТРЯБВА да изчезнат заедно с всяка една законово наложена привилегия на партиите в изборните кампании. Защо? Защото това е дискриминация на безпартийните. Набийте си го в главите. И ще стане по един или друг начин, щото историята не търпи такива глупости вечно.

Естествено, че мая-турбото няма да признава подписката.....тя, горката, не би могла да си представи колко хора с тази подписка фактически са гласували против нея самата и против прословутата й партия!!!! ОСТАВКА!

С референдума скоро ще дойде времето когато ще се изпикаем на управляващите във врата!!

Ти и сега пикаеш без да си сваляш гащите.

Мая мисли,че от нея започва летоброенето. Ами! Имаше една Клара Маринова и тя на всяка тенджера капак,все се изказваше, ама Майчето е къде по-напориста. То да разведеш тежко семейство с деца, да станеш зам.председател на НС - видяхме ги къде отиват тези зам.председатели.А Майчето с нейният министърздраво ще се налапат - то това министерство гълта яко пари.Но никога не е късно да станат за резил, впрочем вече са станали и за присмех.Боже - млади-луди-влюбени.

8901

Кюстендилската ... бълва змии,гущери и червени жаби,но както е казал професорът - да оставим Манолова да си бълва каквото иска.Точно казано.Сега да видим червените ескадрони как ще отклонят референдума.А Съслето ако иска да променя въпросите на референдума да си събере негова си подписка за неговите въпроси.Само да има предвид,че и неговата подписка ще проверяваме.А неговите въпроси,които иска да поставя противоречат на ЗАКОНА ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ.

И какъв точно ще е въпроса? Иначе няма лошо да се питат хората.

РЕФЕРЕНДУМ ЩЕ ИМА - за ужас на всички нечистоплътни комунисти!Това ще е най -главният резултат от подписката.Резултати вече има _-вижда се реакцията на червения боклук,неуважение към половин милион мнения на сводни по дух граждани.Абе,не ви ли минава през акъла,че голяма част от подписалите се може да са ваши близки и съмишленици!

Половин милион мнения събрани от 100-200 хонорарни активисти. Влизаш в Националната база данни и всички са съгласни, даже и подписали!

Нама умрели, сбъркани ЕГН и имена, всичко е точно и......става бързо! Хак им на проверяващите!

Мъчно ми е за хората които повярваха и продължават да вярват на този плъзмодий, на този изменик и предател,така наречения проф. Близашки . Та той,мили хора, утре и вас ще предаде,стига някой да му подаде по голям кокал.Като нищо ще ви хвърли на кучетата и ще продължи да върши своите мръсни дела и врътки.Наивно е да си мислим,че мръсните си игри той играе за нянкакъвси патриотизъм или идеализъм.Няма такова нещо,той е мръсник и такъв ще си остане до края на подлия си живот.

когато аз се подписах, бях в един магазин, навън мина човека с подписката и след като попита иска ли някой да се запише трябва да ви кажа, че всички се подписаха. това стана за няколко минути и съм сигурен, че хората бяха с различни политически възгледи, но искаха гласът им да се чува. подписите за БеляНЕ се събраха много трудно, защото никой не го искаше!

аз съм се подписал , сетра ми, да не говорим за колеги! Комунистите са лъжци и манипулатори! в бсп цари простотия до шия!!!

A президента и неговия кръг капитал,божи кравички!Eх,какви дебили!

Abu Talib

Струва ми се, че професор д-р Близнашки трябва да се изяви като истински професор. Тоест, да настоява референдумът да се произнесе за това трябва ли ни Закон за Изборите!!Никакви си там кодекси, които са параван на БСП за правене на зулуми.

Това е пълна измама на ГЕРБ със събирането на подписи, както и глупавите приказки на Боко-тиквата, че 11 пъти бил побеждавал Станишев. Този човек толкова се е чалнал, че как още не е в лудницата се чудя..? Опазил ни Господ от него. Нали ГЕРБ измениха ИК за да си осигурят бъдещи победи. Сега врякнаха, че нямало нищо променено в новия ИК. Те не съзнават, че си противоречат всеки път. Не им вярвайте. Аз не съм за никакви референдуми, които произлизата от ГЕРБ. В Швейцария се правят референдуми, но на теми, които засягат пряко жизнения стандарт на хората. Защо Борисов не се погрижи малко за българите, които нарече пред света, че са направени от лош материал..?. Да внесе референдум за повишаване на жизненото състояние на хората с ниски доходи, на инвалидите , възрастните хора и т.н. В Швейцария има отстъпки в цените на услугите почти за всичко за инвалиди и хора над 75 години. Така, че не ми говорете за ГЕРБ. Това са най големите мерзавци и гадняри от всички партии, които са били на власт до сега в България през т.н. преход.

Прав си , пич ! Ама погледни герб отрепките са те налазили с "минуси".

ПОДПИСКАТА Е ФАЛШИВА, ТЕ СИ ПОПЪЛВАХА РАЗНИ ИМЕНА С ЛЯВАТА ПОСЛЕ С ДЯСНАТА РЪКА ЗА ДА НЕ СИ ПРИЛИЧАТ РЪКОПИСИТЕ. ТОВА СА ФАЛШИФИКАТИ И НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ВЯРВА. ТОВА ГО ПРАВЯТ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ- АБВ- НЕКА ГОСПОД ГИ НАКАЖЕ ПОНЕЖЕ НЕ СА ВЯРВАЩИ. СМЪРТ ЗА АБВ

Abu Talib

Нико, Първанов е човек, който натрупа доста стаж в НС и в Президенството.Макар и пенсионер, не би било никак лошо да се използва неговия потенциал, а не да му се пожелава смърт.Няма пречки да стане и председетал на Републиканския Съвет.Аз го подкрепям по Форумите като се надявам, че не го сплашвам, като критикувам остро някои негови бивши вече съидейници.Дано критиката ми е хванала малко декиш.

Ех, че то има и други безгръбначни...

.Нико вярваш лиси?

Да се даде право на партиините активисти да проверяват по избирателните списъци кой не е гласувал и да го подкарват към урните, това ще бъде върхът на "демокрацията"!

Приятели мисля че сега е момента да се направи нещо ,за да сменим изборните правила.Около мен събрахме над 300 подписа и ги предадохме.От чужбина емигранти -българи масово се включиха. Всички към които се обърнахме в България се включиха със голямо желание.УСПЕХ!!

Със смяната на изборната система се сменят само представителите на действителния управляващ ЧИЧКО ПАРИЧКО в т.н. Народно събрание.

ЗАКОНА НА МАЯ И ИСКРА СА ЕДНИ И СЪЩИ

Съществува схващането, че гласоподавателите са апатични , разочаровани и упражняват протестен вот - тоест не гласуват и че ако бъдат задължени да гласуват , те ще направят правилния избор . Вероятно има доста логика в това , но аз се сънявам , че това може да промени съществено съотнощението на силите. Много приказки се изприказваха и написаха , когато се сравняваше сталинизма (болшевизма ) и национал социализма и обикновенно се стига до извода , че са идентични. Това по принцип се прави по пропагандни причини и от друга страна диктатурите са доста сходни и в крайна степен водят до самоунищожение. Но в икономическата област , ако се абстрахираме от използванет на принудителен труд по време на войната, системите са различни. И например тази при третия райх би могла да изведе обществото от мизерията. Какво имам предвид? Нямам намерение да реабилитирам национал социализма , но искам да обясня защо вече 25 години тъпчем на едно място. Значи при третия райх икономичските доктрини са наложени от професори по икономика , които често пъти не са били нацисти или са били членове на партията, защото постът им е изисквал това. Та тези доктрини са прагматични и са оптимални за определена икономическа ситуация. За периода непосредствено след 1933 година ( инфлация и безработица ) проф. Шахт. За времето на войната фон Шпер ( специализация и укрупняване) за след 1945 година нещо което би трябвало да ни интересува проф. Ерхад - социално пазарно стопанство. Понеже това стопанство вои до социална държава , тя води до големи данъци за богатите , тази доктрина се игнорира и се лансира неоконсерватизма , като унивесално лекарство. Ако това е сработило в английски условия , в Източна Европа това води до олигархия, масова бедност и провал на реформаторите. Изглежда , че социалната пазарна икономика е един етап , който не може да се прескочи за страни от бившия източен блок.

Пли задължително гласуване процента на гласували ще се вдигне към поне 80% Това означава над 5 милиона гласоподаватели.За БСП гласуват около милион-това от 5 милиона значи 20%.....За ДПС нещата са още по-страшни.....може и да останат извън Парламента....Та затова Мая пчеличката толкова упорито избягва истински промени в избирателния кодекс!!!

При едно задължително гласуване, броят на гласувалите би бил над 90 %, защото негласувалите плащат някаква глоба , ако нямат уважителна причина. Но 4 % от 5 милиона са 200 000 , а от 6 милиона 240 000- числа , които ДПС винаги е имала. От друга страна разочаровани има не само сред "десницата" , но и сред левицата.И при едно задължително гласуване , тези които имат отрицателен вот , тоест не гласуват, вероятно ще продължат с него гласувйки за партии фантоми. Това може да вкара Синьо единство например, но може да вкара и някаква партия на старшините от запаса. Това е в рамката на шегата разбира се.

Докъде я добутахме... Да искаме задължим обезверените, апатичните и неграмотните да решават съдбините на държавата. Подигравка с мислещите избиратели - гласовете им да се обезценят в тълпата. Подигравка и с безпартийните, несимпатизиращи на големи партии - които всъщност нямат за какво да гласуват. И като гледам по-долу с какъв ентусиазъм сами си слагаме хомота на шията... явно си го заслужаваме.

Мислещите избиратели просто не гласуваха и оставиха немислещите, но верни на БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ да гласуват. Затова е такъв резултата днес.

Мислещите не гласуваха, щото не припознаха никой, за когото да гласуват. А не припознаха никой, защото никой не ги пита за собственото им мнение и за собствените им кандидати. Как точно задължителното гласуване променя тоя факт? Мен лично ме вбесява идеята да гласувам с празна бюлетина и гласът ми да бъде преброен с този на неграмотните, а някакви политолози-гъзоблизци на партократите да обясняват по телевизията колко съм бил глупав, че не съм гласувал за техните любими-господари.

Истината е в задължителното гласуване и е жалко ,че много хора са достатъчно тъпи да го отхвърлят само заради думата.Доган на минали парламентарни изборо заяви,че за ДПС ще гласуват 625 345 човека.Ни повече ,ни по-малко.Ха сега,тъпаци,сметнете какво става с процентите на ДПС при двойно повече гласували!?Новите 50 процента ще отидат в новите малки партии и картинката ще е качествено различна!

Ти сериозно ли? Голяма част от негласувалите са чували само за ГЕРБ и БСП. Новите проценти ще отидат в малки партии, ама друг път. Останалата част от хората не гласуват, щото са отвратени от системата. Няма да станат по-малко отвратени, когато ги задължиш да гласуват. Само ще започнат да се чувстват още по-отвратени от подигравката, на която са подложени с това си задължение. Съвсем отделен е фактът, че 100% гласуване бетонира партокрацията независимо от цвета й, щото изчезва барометърът за народното недоволство - ниското избирателно участие.

Какво се иска в тази подписка - някой ще ми обясни ли?! Ако е за задължително гласуване, аз съм против! Ако е за гласуване само с ценз и до определена възраст, аз съм за!

По- важно е да може да се гласува по електроннен път от това задължоително да се гласува. И аз съм за ценз, ама няма да мине.

И защо електронното гласуване е по-важно ?Погледни стстистиката-колко хора ще гласуват извън досега гласувалите?Мизерно малък процент и в крайна сметка запазване на статуквото!

Какви са тези педалчета, дето цъкат минусчета! Искате да се гласува задължително за гея, бея и злодея ли?! Или за Боко Тиквата, Бюрека или някой друг идиот?!

Герберастията се гърчи в предсмътни гърчове.

Хайде Мая Костинбродска и Ники Лай*ът с чисти ръце да удостоверят истинноста на подписите и главно: ЖЕЛАНИЕТО НА НАЦИЯТА ЗА КАРДИНАЛНА ПРОМЯНА - БЕЗ БСП

ти полюции запази за себе си.

за щастие има кой да защити България от герберските фалшификатори и подстрекатели. Номера няма да мине бай Близнашки, колкото и да са ти платили от Дондуков 2.

Защо не си пиеш лекарствата? Не се преуморявай от тролене, че няма кой да гласува за червените боклуци!!!

Костинброд 3 няма да има.

повече лъжи и измами на Мая Общата и Бюреков!

за референдум *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

я проверете добре личните данни, да не се окаже, че и аз - не подписалия- съм "подписал"! Иначе на професора ще му се стъжни! Уверен съм за фалшификация на тази подписка и ще предизвикам прокурорска проверка за измама- професора ще лежи в затвора, със сигурност! И на троловете - ма...та ви!

моя подпис, защото ми писна турците да гласуват по два пъти,и в Турция и после след обяда в България. За българите в чужбина да няма бюра за гласуване или да са им на хиляди километри, или на тези , които в деня на избори им се налага да пътуват или по други важни причини да могат само електронно да гласуват!

ЧЕ В ДУПНИЦА НЕ ВИДЯХ ДА ИМА ПОДПИСКА,ТОЯ ПАРТИЕН ФУНКЦИОНЕР НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ СТАРАТА НОМЕНКЛАТУРА ПИШЕТЕ ЧЕ БАЩА МИ РАЗКАЗВАШЕ ЗА НЕГО- ДАНО НЕ БЪРКАМ

подписвам се само за обявяване и отваряне на сметките на всички политици и олигарси в държавата това е възможно но няма да искат -защото още им с краде и навън - хайде да види народа кой кой е иначе НЕ

В събота вечер банкянската тиква плаща двойно??!!

Няма смисъл от референдум!Мнозинството в парламента го гласува!Т.е. мнозинството от народа иска така да бъдат проведени изборите ,а не по Костинбродски!

Колко е весело във форума, чета само на платени драскачи, как взаимно се надлъгват. В крайна сметка, някой който не е платен дали ви чете простотиите???

Естествено, че не коментират само платени драскачи. Колкото и да има манипулации, все ще влезе в главите на хората, че не може все да чакаме друг да ни оправя, а тука е един начин за разпространяване на мнения. Който може да мисли, ще прозре положителното.

не се притеснявай,

Нищо няма да постигнат мръсните гербаджии. Ако ще да се съдерат референдум заедно с евроизборите няма да има. Естествено,че пак са направили шашма. Всички общини в София са гербаджийски кенефи и е ясно как са използвали масивите на ГРАО. Герб може да постигне нещо само с измами и фалшификация. И аз видях подписката пред ректората. Мръсните,нагли изроди от ГЕРБ са направили фалшива подписка уж за субсидиите,а всъщност да ловят балъци за референдума на Плевнята.Ако нямаше АБВ и платени подлоги като Близнашки,никога няма да спечелят изборите. Само утайката на обществото гласува за ГЕРБ. В честни избори те никога няма да спечелят. За това разчитат на ренегати и продажници.

Отвратен съм. Не гласувам за ГЕРБ, но при теб си личи тролщината. От километри! Смотаняк и изрод, комунист и национален предател.

Смотаняци,изроди и предатели са точно гербаджиите. Най-долното,некадърно,корумпирано и престъпно управление.

Подкрепям ДДТ. Субсидиите за партиите и депутятския имунитет са достатъчно "горещи' теми на които трябва да има решение - от страна на народа, разбира се.

Вчера видях, все още да се събират подписи в подлеза на метрото на Сердика и мн се изненадах. Още ли събират. Майчето да не каже, че не е имало никъде, хора които събират подписи. Имаше и бяха на масичка и столчеее и си пишеше на надписа-подписи за референдум. Мая неграмотна ли си, сляпа ли си??? не знам ама се излагаш като пълна кифладжийка, бабите на село ли се опитваш да манипулираш?!!

на Мая Общата-. Тя много добре си знае, че подписка има и че се подписваме! Удобно й е да лъже, както излъга за Костинброд. За жалост има доверчиви хора, които й вярват, че с тези, резервни бюлетини може да стане шашма!

червенише бетонни кратуни почват да замислят конспирации ала Костинброд

Я да надникнем в тая подписка , събрана , незнайно къде , незнайно как и незнайно от кого !!!Да не излезе поредната Борисова и Цветанова фалшификация???

, ако с евроизборите, се направи референдум, няма да се харчат допълнително пари? Страх ви от референдума, защото може случайно народа да гласува за електронни избори, и за задължително (аз за задължително съм против, не е демократично). Но тогава , ако това стане, сбогом на купуването на гласове.

Тролове,на работа!Вашите работодатели са ви дали опорните точки-плюене,маскарене,обиди към всички нас които"Много ви се извиняваме,че се подписахме за референдума"и не сме достойни да живеем в държавата на Станишев,Мая,Моника и дреги крадбиви отрепки!Вие в коя България живеете??

Вчера вечерта в подлеза на Университета младежи събираха подписи срещу партийните субсидии. Имаше дори информационни плакати. Тъй като аз и много други смятаме, че това е правилно приех да се подпиша и попълня данните си. Преди да запиша името си забелязах, че на страницата липсва заглавие, което да указва под какво се подписвам. Зачертах написаното и казах на младото момче, че това е недостойна измама.Подписите биха могли да се използват за какво ли не - например за подкрепа на престъпник. Моля, внимавайте под какво се подписвате.!

Това сигурно са били от червените студенти, които събират фалшиви подписи и после ги унищожават за да подведат хората. На това, което аз се подписах си имаше заглавие на всеки лист...

тези подписи и те ли са творение на Костинбродската печатница,защото по шменти-капелите нямат равни в герб.....добре би било да се проверят колко са верни.....

Герб са царе на фалшификацийте.

Комуниста Близнашки изпълнява заръките на комуниста Плевнелиев, който пък изпълнява заповедите на господаря си комуниста Борисов, който пък го съветват комунистката Румямана Коларова и протестера Кристиан Таков.

подобен на изборитие 2011, които докараха м/у др. идиота Плевнелиев на Дондуков 2.

Ха сега да ви видим червени бетонни кратуни

Това е началото на падането на това правителство.

Дай Боже! Дано хората престанат сляпо да вярват на партийките си, които и да са те, а се вълнуват само от интересите на България! Дано, дано...

гладна кокошка просо сънува! Върви ли надницата?

Референдумът е чудесно нещо. Но за да бъде представителен, и за да се повиши активността по време на евроизборите (нали, дай Боже, референдумът ще е с тях), предлагам да се включи още два въпроса: 1) Да получават ли партиите субсидии; 2) Да се премахне ли депутатският имунитет. Тогава участието ще е 100%!

3. (не на последно място) Да се затвори ли Правителствена болница и властимащите да се лекуват от лекарите на народа?

Странно.. ако се беше потрудил, щеше да разбереш че ввсеки може да отиде да се лекува в Болница Лозенец, тя не само за властимащите, там се лекуват и всички които знаят че просто е една болница. Само невежеството ви пази от това там да влизат и обикновенни хора... както се казва една лъжа повторена много пъти и става истина.... същото важи и за така наречената правителствена болница... тя си е обикновенна МБАЛ като всички останали

jingiby

Защо ли никоя партия не инициира референдум около присъединяването ни към НАТО или ЕС? Или например за избор на Велико Народно Събрание, което да приеме нова Конституция, която да промени системата на държавно управление и устройство, включително и избирателната система?