Така съдът възстанови позициите на мажоритарните съсобственици Огнян Донев и Любомир Павлов в пресгрупата.

Преди месец с решение на Софийския градски съд (СГС) Грозев, който е управител на "БГ Приватинвест", бе допуснат като особен представител в ръководството на пресгрупата като обезпечителна мярка срещу евентуалната продажба на активи на дружеството.

В мотивите си Софийският апелативен съд заявява, че законът не предвижда налагане на обезпечителна мярка "особено представителство".
Тази мярка била "изключително неподходяща", защото може да възпрепятства дейността на търговското дружество.
По същата причина се вдигат и запорите върху имуществото на вестниците в групировката.
Решението на САС от днес е окончателно, предадоха БТА и "Медиапул".

През октомври след решението си за запора върху марката на вестниците от медийната група заедно със сградите и машините в печатницата, съдия Мария Георгиева от СГС бе предложена за уволнение.

Христо Грозев и австриецът Карл фон Хабсбург повече от половин година оспорват пред съда как съдружниците им Павлов и Донев през пролетта вдигнаха двойно дела си - от 47% на 91%. Наскоро Грозев обвини Павлов, че му отказва достъп до скандални договори и източвал дружеството чрез свързани лица.

Днес Грозев коментира решението на съда, че в петък ще уведоми Европейската комисия за случая и съдебната практика в България.
Той ще поиска от Висшия съдебен съвет и от Върховния касационен съд спешно разследване на сигнала му за намеса в съдебната система, който е внесъл миналата седмица и който сега ще допълни с още информация и доказателства.

"Вчера Огнян Донев ме предупреди, че до ден-два ще излезе съдебно решение, което няма да е в моя полза. Г-н Донев е знаел. За мен това е най-директното доказателство за корупция в системата. Това е най-големият скандал!", коментира Грозев.

Според него съществува конфликт на интереси, тъй като възстановеният наскоро шеф на Апелативния съд Веселин Пенгезов “е в близки социални и икономически отношения с Венцислав Стоев” - третия партньор на Донев и Павлов, от когото двамата били зависими.
“Той от своя страна е в много пряка икономическа връзка с дружествата, свързани с Павлов. Стоев е човекът, в чиято фирма работеше дъщерята на Пенгезов. Още повече Пенгезов призна, че живее у Стоев“, заяви Христо Грозев.

Павлов вчера бе избран за председател на Съюза на издателите. Преди това се изпокара с Грозев дали има правомощия сам да представлява "Медийна група България холдинг" на Общото събрание на съюза.
Павлов твърди, че има такова право по силата на старо пълномощно.