„Да ме извиняват всички, които говореха, но ако някой ни е връщал назад, то беше затова, че каналите ни течаха в реките или в земята. А виждате – ние почти всяка седмица откриваме нова пречиствателна станция”, допълни премиерът, който днес има рожден ден и навършва 52 години, предаде  „Фокус”.

По този повод от „Софийска вода” му подариха жива риба в аквариум, уловена в пречистените води. 

"Скрил съм се от подаръци, защото спекулирате", коментира по-късно Борисов пред журналисти и уточни, че откриването на пречиствателната станция е един добър начин за това.
„Надали има българин, който на рождения си ден да не почерпи, аз се чудя как да се скрия и то от такива спекулации – дошла Скленарикова, с най-дългите крака... Ами колко българки има с дълги крака? Много. Аз знам”, каза премиерът  по повод учредяването по-рано на Камара на минералните води в България, на което присъства супермоделът Адриана Скленарикова – Карембьо. Той също трябваше да присъства на събитието, но така и не дойде.

На въпрос – какво ще си пожелае за рождения ден, той отговори – „всички да сме живи и здрави”.

Въпреки желанието на премиера да се скрие от подаръци, все пак вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще го зарадва го зарадва за рождения му ден с шах, предаде БГНЕС.
"Премиерът обича в свободното си време да играе шах, имал съм възможност и аз няколко пъти да играя с него", обясни Цветанов. Според него въпросът "добър ли е премиерът на шах" е неудобен, защото "премиерът винаги е най-добрият". "Винаги в един мач трябва да победи по-добрият, никога не трябва да се правят привилегии. А и премиерът не обича служебни победи, той обича истинска победа", категоричен бе министърът.

Нестандартен подарък
за рождения ден на Бойко Борисов пък е избрала парламентарната група на ГЕРБ - по негов избор да посочи изготвянето на идеен проект за инфраструктура в Банкя, предаде "Фокус", като се позова на неофициална информация от депутати. Проектът ще е на стойност до 30 000 лева. Народните представители ще финансират изготвянето на проекта с лични средства, като ще отделят по 250 лева. 
Идеята за точно такъв подарък е мотивирана от това, че до момента на Банкя не са отпускани някакви големи целеви средства. Причината била, че премиерът не искал, за да не бъде обвинен в пристрастие или конфликт на интереси.

Централният офис на ГЕРБ също е подготвила подарък на своя лидер Бойко Борисов - плакат, съставен от множество негови снимки, предаде "Сега". Идеята се нарича „Бойко в снимки" и го представя в различни периоди от неговата кариера. На плаката има снимки на Борисов като главен секретар, когато играе футбол, с неговото куче, снимки от предизборните кампании на ГЕРБ, снимки с папа Йоан Павел II, с Ангела Меркел, Владимир Путин, Барак Обама и председателя на ЕК Жозе Барозу. Плакатът ще бъде подарен в по-големи размери от стандартните. Идеята за него е избрана измежду няколко предложения на Централния офис като накрая е надделяла тази, чиито автори са екипът на пресцентъра на ГЕРБ.

Църквата също не остана безучастна към светлия празник на властта. Молитва и водосвет за здраве и спасение на премиера Бойко Борисов бяха отслужени в Дивотинския манастир "Света Троица", предаде "Медиапул". Той посети светата обител на храмовия й празник, който съвпада с рождения му ден. Борисов си спомни как като дете идвал тук всеки ден с мотор или колело. Той запали свещ за здраве в черквата и подари напрестолен кръст на манастира. Монасите пък го дариха с икона на Света Троица.
Борисов цитира част от молитвата за водосвет, каза игуменът на манастира отец Пахомий. Премиерът отлично знаел евангелския текст за водосвета, но все още не бил научил достатъчно добре молитвата "Отче наш".