Снощи 13 роми бяха върнати от Париж в София. От столицата днес те бяха качени на самолет за Варна, тъй като повечето от тях са от областта.

Сценката се разигра, след като прибрали се в родината роми бяха свалени от колата на таксиметров шофьор заради много багаж, предаде БГНЕС.
Той не успял да им обясни навреме, че куфарите и чантите на четирима души са твърде много за една кола. Вместо да си наеме още едно такси от чакащите пред летището, ромката Севдалина Алексиева си извика друго на 50-ина метра от тях.

Малко, след като успяха да се натоварят на дошлия автомобил, разярен от случващото се, пристигна таксиметров шофьор, който се представи за Донков, и вдигна скандал, че ромите му откраднали портфейла с 300 евро. Той извика Гранична полиция и заплаши колежката си, че ако тръгне да кара ромите, ще я настигне и блъсне.
След 10-ина минути шумни пререкания гневният таксист бе извикан от колеги, след което се върна и се извини на набедените.
Оказа се, че съм си забравил портфейла на бензиностанция, оправда се Донков пред медиите.

Заради такива като него в България нямаме никакви права, оплака се Севдалина Алексиева.
"Никога не бих стояла до този човек във Франция. Върнала съм се от чужбина, за да крада, 'щото много сте паралии", недоволстваше жената.
Тя разказа, че си е дошла по собствено желание, тъй като вкъщи имала болен човек, който трябва да гледа. Във Франция била от 3 г. и живеела под наем в село до Париж. Изкарвала прехраната си като продавала дюнери, а две от децата й ходели на училище, благодарение на местната църква.

През цялото време французите се отнасяли много добре с тях и никой не ги е насилвал да се връщат. Просто решила да се възползва от предложението на френските власти. Преди да замине, Севдалина работела в корабен завод. Тя би заминала отново за чужбина, но не като и като нелегален емигрант.