Максималните температури на въздуха на морето ,у  нас ще са 32°-35°,  а температурата на морската вода ще е 30°-31°, сочат данните на НИМХ-БАН, предаде КРОСС.
Слънчево и твърде топло ще е времето и в планините - височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 28°, а на 2000 метра – около 21°.

В Гърция пък термометрите ще гонят стойности над 40 градуса и това ще е така в продължение на следващите три дни, предаде радио Атина. Синоптиците предупреждават, че жегата ще бъде особено осезателна заради високата влажност и утихването на вятъра. Властите са в готовност, тъй като има опасност от пожари, предаде БНР.

Лекарите у нас предупреждава да не се излиза в най-горещите часове от деня, да се приемат повече течности, а хронично болните да приемат редовно лекарствата си. При температури над 35 градуса зачестяват и трудовите злополуки, предупреждават експертите, цитирани от бТВ. При такава жега освен работещите на открито, уязвими са и тези, които работят с източници, излъчващи топлина, както и заетите в стъкларската, керамичната, хранителната промишленост, машиностроенето и металопреработването. Различните наредби за безопасност на труда изискват от работодателите да подобрят вентилацията в работните помещения, да увеличат почивките, да осигурят течности и при възможност да изместят смените по ранните часове на деня.

От утре следобед над Западна България, а през нощта срещу сряда - и над централната част от Дунавската равнина обаче, ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места там ще има валежи и гръмотевици, сочи още прогнозата на синоптиците до 22 август, съобщи БТА.

В сряда ще превали и прегърми на отделни места в северозападната половина на страната и в планинските райони, а температурите ще се понижат с няколко градуса. Над източните райони ще остане предимно слънчево и горещо.

В четвъртък и в петък отново над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време и ще е горещо.

През почивните дни също ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове на отделни места е възможно да превали и прегърми. В неделя от север-североизток ще започне да прониква малко по-хладен въздух, казват синоптиците.