Българката започна много мотивирано мача и спечели първия сет с 6:3 на централния корт.
Във втория сет обаче рускинята подобри играта си, проби сервиса на Пиронкова в шестия гейм и поведе с 4-2. Това бе достатъчно за Звонарьова да изравни резултата с 6-3 във втората част след един час и осем минути игра.

В решителния трети сет Вера Звонарьова спечели подаванията си след няколко непредизвикани грешки от страна на българката и поведе с 3:1 гейма. В шестия гейм Пиронкова имаше две възможности за пробив, но не успя да ги реализира и рускинята спечели подаването си.
В крайна сметка Звонарьова успя да спечели третия сет и стигна до финала на най-престижния турнир на трева в света на тениса.

"Не мислех за това, че загубих първия сет, а по-скоро го приех като урок. Трябваше да заиграя много по-добре и го сторих. Пиронкова ме принуди да играя по-бързо и по-агресивно, защото в началото ми показа, че ако й дам шанс - ще го използва. Тя бе изключително трудна за побеждаване опонентка, но и аз показах добри неща. Много съм щастлива, че достигнах до финала”, коментира Звонарьова след мача, предаде Евроспорт.

До този момент нито един български тенисист не е успявал да достигне до финалния двубой на турнир от Големия шлем. От понеделник Цветана Пиронкова ще регистрира най-доброто си класиране за световната ранглиста, тъй като със спечелените точки от турнира ще влезе в Топ 35.