Това е мнението на анализаторът на JP Morgan Фред Лукас, съобщава "Дневник", като се позовава на  Bloomberg. От края на парил, когато авария предизвика разлива, BP е изгубила над 100 млрд. долара от пазарната си капитализация. Компанията обяви, че ще похарчи 20 млрд. долара, с които ще компенсира щетите.

САЩ ще приемат помощта на 12 държави, за да се опитат да запушат изтичането на петрол в Мексиканския залив и да се преборят с последиците от петролния разлив, съобщиха високопоставени държавни представители, цитирани от БТА. "САЩ ще приемат 22 предложения за помощ, отправени от 12 страни и международни организации", се посочва в съобщение на Държавния департамент.

Високоскоростни плавателни съдове, позволяващи да бъде събран петрола от повърхността и противопожарни плаващи баражи (от Япония) са част от предложената помощ, се уточнява в съобщението, като се допълва, че в момента американските власти обсъждат начините как да бъде доставена тази помощ. Останалите страни, чиято помощ ще бъде приета, не се посочват.
 
Над 30 държави и международни организации са предложили помощта си за овладяване на екокатастрофата, която настъпи след експлозията на нефтената платформа "Дийпуотър хърайзън", стопанисвана от Бритиш петролиъм (British Petroleum). Държавният департамент на САЩ не пояснява причината едни предложения да бъдат приети, а други - не.