Те са част от престъпна група за измами в Ловешкия затвор. Арестувани са бившият затворник Мирослав Мулето на 33 г. и 32-годишната П.Н. Организатор на схемата бил 28-годишният Р.Х. от Добрич, който излежава присъда в Ловешкия затвор, съобщи МВР. В групата участвал и съкилийникът му С.А. на 22 г, който е от Горна Оряховица.

Измамниците въртели бизнес през нелегално внесени телефони в килиите си.
Те организирали томболи и съобщавали на бизнесмени и обикновени хора, че са спечелили награди. В дните на Световното първенство по футбол най-често наградите били модерни телевизори, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Спечелилите трябвало да закупят ваучери на стойност 180 лева (3 ваучъра по 60 лева) и да продиктуват номерата им. После измамниците продавали ваучерите на по-ниска цена, от което вадели и печалбите. Тук в схемата се включили Мулето и 32-годишната П.Н., която е приятелка на Р.Х.

По случая е образувано досъдебно производство.

Поредната полицейска операция започна сутринта пък в Горна Оряховица под кодовото наименование "Телефонисти". Задържани са 6 души. Операцията се провежда съвместно с Областните дирекции на МВР Пловдив и Велико Търново, съобщи bТV. Четирима от арестувани са криминално проявени жители на кв. "Калтинец”, на възраст от 20 до 30 години и са многократно осъждани за различни деяния. Другите двама арестувани са двама таксиметрови шофьори, които са помагали на групата.

Разигравайки сцената за катастрофиралия роднина и нуждата му от пари, задържаните са събрали сумата от 15 хиляди лева. Установените щети са за повече от 30 000 лв. По данни на местната полиция има и потърпевши възрастни хора и от община Горна Оряховица, като поредната жертва е възрастна жена, ощетена със 7000 лв. преди месец.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняването на престъпната дейност на групата продължава.