Автомобил пламна по време на буря и обилен дъжд тази вечер във Велико Търново, пострадали няма, съобщиха за БТА от Областната дирекция на полицията. Инцидентът е станал в района на Спортната зала в града, причините се изясняват, но вероятно става дума за техническа неизправност, уточниха от полицията.

На множество сигнали за паднали дървета и клони са се отзовали служителите на полицията и на противопожарната служба след дъжда, на някои места, придружен с градушка. Разчистването на засегнатите участъци на територията на цялата област продължава, уточни за БТА областният управител Ивайло Здравков.

В района на село Страхилово, община Полски Тръмбеш се е свлякла кална маса върху пътното платно, екипи на Областното пътно управление са я разчистили. Остава затворен пътят между Дебелец и село Плаково. Тази вечер там се обърна камион, натоварен с дърва. Водачът е загинал, причините са в процес на изясняване, осигурен е обходен маршрут. Затворен за движение е пътят Бяла - Плевен, също заради катастрофа, но без пострадали хора, автомобилите се пренасочват по обходен маршрут през Масларево, Обединение, Полски Тръмбеш.