През изминалите седмици две коли се озоваха на трамвайните релси на бул. "България" след изгубен контрол. Като по чудо щетите са само материални. И при двата инцидента се оказа, че шофьорът е един и същ. Той е 37-годишният Ангел Лалов, известен с прякора Мушамата.

"Булевард "България" е дълъг, прав и с много ленти. Това е предизвикателство за млади хора, които се опитват да дрифтират и да вдигат висока скорост", коментира бившият началник на Пътната полиция в София Тенчо Тенев по bTV.

Според него две неща трябва да се направят - "да се увеличат камерите за скорост на бул. "България" и да има повече екипи на "Пътна полиция".

"Има едно звено мотоциклетисти, но трябва да се увеличи състава му", допълни той.

Според него през деня патрулиращите автомобили в София са около 15, а през нощта - около 10.

"Голяма част от тях обслужват пътни произшествия. Затова остават малко екипи за пътен контрол", посочи Тенев.

Мушамата е 37-годишен мъж. За трети път му се случва да "паркира" на релсите.

"Трябваше да му бъде отнета книжката за една година. 3000 лева е глобата. Не мога да разбера защо продължава да кара. Явно има причина", каза още бившият началник на столичния КАТ.

Според запознати Ангел Лалов-Мушамата е организатор на нелегални дрифт състезания и гонки със спортни автомобили в центъра на София.

На 29 май, миналата сряда, той направи зрелищна катастрофа с бяло БМВ като излезе от пътното платно на бул. "България" и "кацна" на трамвайните релси. Инцидентът блокира за 4 часа движението на трамваите и затрудни придвижването на хиляди граждани. Тогава очевидци разказаха, че катастрофата като по чудо се разминала без жертви. До инцидента се е стигнало, след като шофьорът умишлено извел автомобила извън контрол чрез "презавиване" и загуба на сцеплението на задните гуми, но в крайна сметка не е съумял да овладее БМВ-то и то откъснало железните предпазни мантинели, за да се вреже върху релсовия път на трамваите.

На 31 май Лалов се оказва отново автор на подобен инцидент на бул "България". След случилото се в социалната мрежа "заваляха" различни коментари:

"Между другото, това е същият, който и с бялото си бенве се натресе на трамвайните линии. Просто човекът се идентифицира като трамвай и иска да кара по релсите!";

"Освен за алкохол и наркотици трябва да започнат да ти взимат колата и ако си много тъп" "Сега би било добре да плати оградата, унищоженият жив плет, труда по възстановяването им заедно със закъснението на трамваят. Отделно по един акт за ПТП-то и опасно шофиране. Като му нашиеш 50 000 лв. глоби, и може и да му сработи някоя от трите мозъчни клетки.".